Quins tipus de calderes existeixen en el mercat actualment?

Arriba el fred i has de canviar o reparar la teva caldera? Si no saps quin tipus de caldera necessites, estàs llegint l’article adequat.

A continuació t’explicarem tot allò que cal saber sobre els tipus de calderes més comunes i la funció de cadascuna d’elles.

Calderes de calefacció

Aquest tipus de caldera són generadores d’aigua calenta dins un circuit tancat. Un cop l’aigua és calenta, és el mateix circuit que l’envia als radiadors i aquests radien escalfor. Quan l’aigua ja és freda, torna a la caldera a escalfar-se i així repetidament.

Tant si es tracta de calderes de gas natural o de gas propà o si són calderes de gasoil, hi ha dos tipus de caldera: les calderes atmosfèriques i les estanques.

Les calderes atmosfèriques són les que tenen un sistema de funcionament més simple: la caldera agafa l’aira de l’habitació i fa la combustió. Aquest tipus de caldera ha de garantir que té un tiró vertical de sortida de fums i no pot ser instal·lada en lavabos, habitacions o dormitoris.

En canvi, les calderes estanques tenen un tub de sortida de gasos concèntric. Això permet aspirar l’aire de l’exterior i expulsar-lo pel mateix tub de sortida de gasos amb l’ajuda d’un extractor. Gràcies a aquest sistema, la caldera és més segura que l’anterior.

Aquest tipus de caldera no només poden oferir calefacció sinó que també poden subministrar aigua calenta. Si es volen aquestes funcions, hem de tornar a dividir les calderes en dos: les calderes simples i les calderes mixtes.

Les calderes simples són les que només alimenten el circuit de calefacció. En canvi, les calderes mixtes són capaces d’oferir aigua calenta i calefacció aprofitant el mateix sistema de combustió.

Calderes amb micro acumulació

Aquest tipus de caldera aconsegueixen que l’aigua sempre surti calenta de la caldera. Això és possible ja que la caldera disposa d’un petit dipòsit d’aigua on permanentment hi manté l’aigua calenta. D’aquesta manera s’evita tenir un canvi brusc de la temperatura a l’obrir l’aixeta.

Calderes amb acumulació

Es tracta duna caldera convencional amb l’acoblament d’un dipòsit acumulador d’aigua de 40 o 60 litres que sempre es manté calenta.

Caldera de baixa emissió de NOx

La combustió a altes temperatures produeix òxid de nitrogen, un element altament contaminant. Les calderes amb una baixa emissió de NOx són les que redueixen la producció d’aquest element. Per fer-ho, fan passar la circulació d’aigua per un cremador que elimina la partícula.

Calderes de condensació

Aquest tipus de caldera augmenta el rendiment de la caldera gràcies a la condensació. Així pot recuperar la calor condensada dels gasos de la combustió. Els gasos de la combustió tenen un tant per cent molt elevat de vapor d’aigua. I al condensar-se desprenen calor que és aprofitada per la caldera. Per tal que això funcioni, aquest tipus de caldera necessiten un tub de desaigua que recullin l’aigua de la condensació. A part, aquest tipus de caldera també aconsegueix disminuir la formació d’òxid de nitrogen. I, com a conseqüència, ajuden a reduir la contaminació atmosfèrica.

Si necessites consell sobre quin tipus de caldera es pot ajustar més al teu habitatge, consulta’ns-ho. A Grau som especialistes en calefacció i sistemes tèrmics i et podem ajudar a trobar la millor solució per a tu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt