4 consells per escollir el teu pellet adequadament

Els sistemes de calefacció de pellet i biomassa són una de les preferències energètiques dels usuaris.

Però la gran varietat de pellets del mercat fa que cada cop sigui més complicat escollir el millor producte. Com es pot saber quin és el tipus de biomassa més adequat?

Què és i com funciona una estufa de pellet?

El pellet és un tipus de combustible granulat fet a base de residus de fusta. És un sistema ecològic d’escalf, ja que està fet amb materials biodegradables. A més, és còmode i net de transportar.

Una estufa de pellet és aparell de calefacció molt senzill d’utilitzar. Té un dipòsit per on es tiren els pellets i quan l’estufa es posa en funcionament, un sistema intern els trasllada a la cambra de combustió per cremar. Al cremar-se, s’emet energia calòrica que escalfa l’habitació o l’espai allà on s’ha instal·lat l’estufa. El fum que genera s’expulsa a través d’una sortida posterior i els expulsa a l’exterior de l’habitatge.

La diferencia d’aquest tipus d’estufa a les convencionals és que aquestes tenen ventilació. Això permet que l’estufa agafi aire de fora, l’escalfi amb la calor que després la biomassa cremada, i retorni aquest aire, ara ja calent, a la sala. Així s’aprofita l’escalfor per duplicat: el foc que genera el pellet cremat i l’aire calent que expulsa l’estufa.

Amb una estufa d’aquestes característiques tot són avantatges, però, com es tria el pellet? Com es pot saber que el que comprem és de qualitat i s’adapta a les necessitats de l’estufa?

Consells per escollir el pellet de forma adequada

  • L’aspecte físic. Els pellets de qualitat han de tenir una superfície i un tacte llis i brillant. No poden ser rugosos ni tenir pols, això els malmetria. També és molt important veure el color que tenen. Ha de ser de color fusta i de forma uniforme. Descarta aquells que tenen punts de diferents colors, podrien tenir plàstic.
  • Han d’estar nets. No poden tenir restes de paper, metall o terra.
  • Ha de ser compacte. Un bon pellet no es pot desfer, ha de ser compacte. Si detectes que es desfà podria ser perquè té restes de pols o serradura.
  • Han de ser densos. Els pellets han de tenir una major densitat que l’aigua. Per saber si el pellet és de qualitat es pot fer una prova. Pots submergir un grapat d’unitats a un pot d’aigua i comprovar què passa. Si són de bona qualitat, quedaran submergits. A part, si veus que al cap de 10 minuts no s’ha desfet, això pot indicar que tinguin algun tipus d’aglutinador que els fa ser compactes de forma artificial. Aquest compost és perillós ja que podria fer que l’estufa fes més fum del compte.

Seguint aquests quatre consells ara ja pots saber si un pellet és o no de qualitat. Si necessites ajuda en la selecció o compra del pellet per la teva estufa, contacta’ns i des de Grau t’oferirem el millor producte.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt