Quina és la importància de purgar els radiadors abans de l’hivern?

Seguint amb la nostra filosofia de consum responsable i estalvi, et volem explicar en aquest article quina importància té purgar els radiadors de la teva calefacció, especialment abans que arribi el fred. Aquesta actuació farà que el sistema funcioni de manera òptima durant l’hivern.

La calefacció que segurament tens instal·lada a casa teva, al teu comerç o negoci funciona amb aigua i està formada per una caldera i un circuit de canonades amb un radiador col·locat a cada habitació. Donat que aquest és un circuit hidràulic tancat, és important que no tingui aire en el seu interior i si eventualment n’entra, és necessari purgar els radiadors per poder eliminar aquest aire.

La calefacció ha de funcionar només amb aigua que ha de trobar-se dins del circuit a una determinada pressió: entre 1,5 a 2,0 bars. Si abans de l’hivern no es fa un manteniment molt bàsic, que com actuació principal té la purga dels radiadors, pots trobar-te amb problemes de sorolls, poca eficiència calorífica o ensurts.

Risc d’avaria, malbaratament energètic i sorolls

Els “cruixits” que la calefacció pot fer en posar-la en funcionament els causa l’aire que hi ha a l’interior de les canonades per on ha de circular aigua i res més. L’aire també podria acumular-se de manera molt concreta en un dels radiadors, en forma de bossa de pressió. Existeix el risc que aquesta pogués arribar a fer malbé un dels mòduls, en el pitjor dels casos. Realitzar aquesta tasca de purga molt ràpida i gens costosa, és més important del que pot semblar.

L’altre motiu que fa necessària aquesta revisió abans de l’hivern és, evidentment, una disminució de l’eficiència calorífica dels radiadors. L’aire acumulat pot fer que una part dels mòduls no s’escalfin i per molt que tinguis la caldera en funcionament, potser veus que, o bé una part o bé tot el radiador no es troba calent. Aquest problema fa que no s’aprofiti prou l’escalfor de l’aigua calenta que sí circula per les canonades però que no arriba a aquell radiador que deixa, doncs, de ser eficient.

Com es purga un radiador?

És una tasca que el teu tècnic de confiança portarà a terme amb total seguretat de manera molt eficaç i ràpida.

Començarà per posar en marxa la teva calefacció tot obrint la vàlvula de pas d’aigua al circuit. Controlarà la pressió i quan hagi arribat a 1,5 bars, la tancarà i procedirà a revisar tots els radiadors.

Cada radiador té una clau de purga en la seva part superior que, girant-la, quedarà oberta. El tècnic deixarà anar tot l’aire i la tancarà quan comenci a sortir aigua del circuit. Aquesta operació s’ha de fer amb tots els radiadors i amb el tovalloler del bany en el cas que formi part del conjunt de la instal·lació de la teva calefacció. Cal remarcar que sovint és en aquests tovallolers on s’acumula l’aire perquè es troben més elevats que la resta de radiadors.

En Grau Sistemes Tèrmics a Olot, els nostres tècnics podran purgar els radiadors i revisar la teva calefacció, amb totes les garanties.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt