Què és la calefacció per aerotèrmia i en què ens beneficia?

El canvi de mentalitat respecte al consum d’energies renovables ja és una realitat molt consolidada. És un bon moment doncs per conèixer les opcions de renovables disponibles en el mercat i en aquest sentit et volem explicar, en aquest article els beneficis de la calefacció per aerotèrmia, una de les més eficients i innovadores.

Efectivament, aquest tipus de calefacció per aerotèrmia et proporciona calor a costos molt baixos i de manera extraordinàriament sostenible tot aprofitant l’energia aerotèrmica que es troba disponible a la natura.

Què és l’aerotèrmia?

L’aire que ens envolta és una enorme font d’energia que es troba disponible a la natura i l’avançada tecnologia aerotèrmica ha aconseguit dissenyar bombes de calor específiques i unitats hidràuliques que fan possible extreure l’energia de l’aire, canalitzar-la fins a l’interior del teu habitatge i utilitzar-la per obtenir calefacció eficient i econòmica. Aquests sistemes també poden proporcionar ACS i aire condicionat i són els que normalment ofereixen les empreses especialitzades en energia renovable.

El mòdul hidràulic és un dels dos elements principals d’aquest sistema energètic; l’altra part és la unitat termodinàmica i si el primer es col·loca a l’interior del habitatge, aquesta última anirà instal·lada just a l’exterior. Per completar aquest equip de calefacció aerotèrmica, es munta un terra radiant o bé un conjunt de radiadors que funcionen amb circuit d’aigua tancat i també un dipòsit d’emmagatzematge d’aigua.

La unitat termodinàmica serà l’encarregada de captar l’energia de l’aire exterior mitjançant un cicle frigorífic invers, enviar-la al mòdul hidràulic fent possible així escalfar l’aigua del dipòsit i posar en marxa la calefacció radiant o els radiadors.

Beneficis de la calefacció per aerotèrmia

Efectivament, aquest tipus d’energia renovable té dos beneficis principals: l’estalvi i la sostenibilitat.

Si et decideixes per un sistema climatitzador aerotèrmic per casa teva, has de saber que per obtenir 8 kW d’energia necessitaràs consumir i pagar 2 kW d’electricitat. Aquests 2 kW s’utilitzaran per fer funcionar els equips de aerotèrmia. Els altres 6kW s’hauran obtingut de l’aire exterior a través de la unitat termodinàmica del teu equip i aquesta energia serà gratis.

En canvi, si els 8 kw necessaris per escalfar el teu habitatge els proporciona una calefacció d’energia fòssil, hauràs de consumir i pagar 10kW, donat que aquest sistema malbarata 2kW.

Donat que els equips que les empreses especialitzades poden instal·lar incorporen també aire condicionat, l’estalvi és encara més gran. És molt recomanable que triïs un d’aquest sistemes perquè la inversió feta es recupera ben ràpidament.

Pel que fa a la sostenibilitat, en l’instal·lació d’aquests sistemes climatitzadors, es poden afegir plaques solars fotovoltaiques que fan que la teva calefacció sigui encara més ecològica. L’energia solar que obtindries per fer funcionar l’equip aerodinàmic seria 100% neta. En tot cas, fer funcionar aquests sistemes amb electricitat ja és un avenc respecte al consum de la contaminant energia fòssil.

Actualment existeixen empreses especialitzades en calefacció per aerotèrmia que instal·len aquestes unitats amb totes les garanties.

Estem a la teva disposició a Grau Sistemes Tèrmics, Olot, Girona. El nostre personal expert en renovables t’ajudarà a triar la millor opció per tu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt