Quines són les característiques dels radiadors de baix consum?

En el sector de les calefaccions trobem un tipus de radiadors de baix consum que proporcionen una alta eficiència energètica i són més sostenibles. En aquest article volem explicar-te quines característiques tenen i com els pots diferenciar de la resta de calefactors i emissors tèrmics.

Els radiadors de baix consum són aquells emissors tèrmics que gasten menys energia però la seva potència calorífica és igual o, fins i tot, més gran que els tradicionals radiadors elèctrics.

Aquesta realitat ara ja és possible gràcies als avenços energètics, i també gràcies a la creixent consciència de respecte al medi ambient, per part de les societats de tot el món.

Quines característiques tenen els radiadors de baix consum?

Un gran nombre d’aquests radiadors, estan fabricats amb alumini, donat que aquest metall té un alt grau de conductivitat tèrmica. És capaç d’absorbir ràpidament la calor del fluid que circula pel radiador a molt alta temperatura.

D’altra banda l’alumini té molta capacitat per desprendre aquesta calor vers exterior, cosa que fa de manera molt eficient. El radiador d’alumini està dissenyat perquè l’aire circuli per l’interior dels seus mòduls i així realitzar una convecció natural per tota l’habitació on es troba instal·lat.

Si decideixes comprar aquests radiadors eficients energèticament, veuràs que funcionen amb fluid tèrmic al seu interior, cosa que el diferencia dels altres aparells més tradicionals. Aquest fluid és més dens que l’oli que utilitzen els emissors convencionals i més eficient perquè l’espai que deixa buit dins dels elements del radiador, és molt petit. La conductivitat d’aquesta substància és alta i el risc de corrosió dins de l’aparell és quasi nul.

En ser aparells amb una tecnologia avançada, tindràs la possibilitat de programar-los a distància o integrar-los al sistema domòtic de casa teva. La programació feta a mida per la teva família, permetrà regular de manera sostenible les hores de funcionament de la calefacció. Algunes empreses de domòtica desenvolupen, fins i tot, aplicacions pel mòbil.

Radiadors de baix consum encara més eficients

Per potenciar més la seva sostenibilitat, no facis instal·lar els teus radiadors sota una finestra, perquè no farà la convecció correctament i es perdrà força calorífica.

Mira d’assegurar-te de que el radiador ubicat en una habitació té els suficients elements calorífics per poder escalfar tot l’espai. Per exemple: no podràs escalfar una habitació de 20 metres quadrats amb un radiador que tan sols tingui tres elements.

Si fixes els radiadors a la paret, a una alçada d’uns 15 centímetres del terra, estaràs propiciant que el circuit d’aire natural sigui més fluid. L’aire fred entrarà per la part baixa del radiador, circularà pels seus elements d’emissió calorífica, escalfant-se i, finalment, sortirà a l’exterior des de la part superior. Aquest és el cicle adequat per una convecció d’energia calorífica que sigui eficient i sostenible.

Si vols tenir un sistema de radiadors de baix consum a la teva llar, és del tot recomanable que et posis en mans d’una empresa de sistemes de calefacció de confiança. Vine a GRAUST, som els teus experts en sistemes tèrmics i calefacció.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt