Cinc consells per estalviar en calefacció | És possible?

Una bona manera d’estalviar en la factura de la calefacció és fer-ne un ús intel·ligent i sostenible. Et proposem aquí cinc consells molt fàcils de posar en pràctica, que t’ajudaran a estalviar en calefacció. Preparat per prendre nota?

Tal vegada estàs esperant el moment idoni per realitzar una inversió familiar i canviar el teu sistema de radiadors per un de més modern, més eficient i que et faci estalviar en calefacció. Però no et preocupis si has de continuar amb el que ja tens una temporada més; de ben segur que aquestes recomanacions tan fàcils d’aplicar a la teva llar, faran que la factura d’aquest hivern sigui més baixa que les anteriors.

Revisió de la caldera

Una revisió que potser ja han fet els tècnics de l’empresa subministradora d’energia. Si no és així, posa’t en contacte i sol·licita aquest control. En aquesta actuació, els professionals miraran la correcta combustió dels cremadors de la caldera, l’emissió de gasos, l’estat dels filtres i les vàlvules de pas del gas. Si algun d’aquests elements es troba avariat, el canviaran. Un correcte funcionament de la caldera significa estalviar en calefacció i, també, més seguretat.

Purgar el circuit

Serveix per eliminar l’aire que hagi pogut quedar atrapat en els elements dels radiadors. Si aquests radiadors es troben completament plens d’aigua, aquesta circularà millor per tots el sistema escalfant els espais amb més eficàcia. És una acció que l’empresa de manteniment portarà a terme sense dificultats, donat que els radiadors tenen una petita clau que és la que allibera l’aire retingut a dins.

No cobrir els radiadors

Qui no ha fet servir alguna vegada un radiador per eixugar una peça de roba? Tapant la part de dalt dels radiadors impedeixes la dissipació de la calor vers l’exterior i, en conseqüència, el rendiment de la calefacció baixa molt significativament. Si vius en un indret en el qual la roba costa d’eixugar-se a l’hivern, pots comprar un accessori per penjar la bugada. Llavors el pots acostar una mica al radiador, sense cobrir-lo, però.

Fer servir el termòstat

Segur que la teva caldera disposa de termòstat, si no és així, el nostre consell és que en facis instal·lar un. El podràs programar a la temperatura adequada (entre 19 i 22 graus centígrads), la caldera entrarà en funcionament just en el moment que la temperatura de la teva llar baixi dels graus programats i per tant necessitarà poca energia per tornar a assolir aquesta temperatura.

Una correcta ventilació de la llar

Mira de no tenir les finestres de les habitacions obertes durant un temps massa llarg. Ventilar tots els espais de casa es pot fer en deu minuts aproximadament. Si excedeixes aquest temps, estaràs llençant per la finestra (literal), la calor acumulada, necessitaràs molta energia per escalfar l’ambient de nou i això es traduirà inevitablement en un increment a la factura.

T’animem a posar en pràctica aquestes recomanacions. Veuràs com pots estalviar en calefacció i, des de Graust, també t’oferim el millor servei de venda o manteniment de sistemes tèrmics i de calefacció.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt