Cinc coses que no has de fer al posar la calefacció

Les actituds més errònies a l’hora de posar la calefacció tenen com a conseqüència principal un augment de la despesa d’energia, però també tenen altres inconvenients que cal que coneguis.

Tant si ja el tens instal·lat de fa un temps, com si estrenes equip de calefacció aquest hivern, és necessari que tinguis present certs aspectes a l’hora de posar-ho a funcionar, ja que del bon ús que en facis, dependrà el teu benestar i el de tota la família. Aquestes són les coses que cal evitar:

No fer un càlcul de l’espai a escalfar

Aquesta mesura et servirà igualment si la teva calefacció és nova o si ja té un cert temps. Es tracta de saber quina potència calorífica necessites per l’espai que vols escalfar. Conèixer aquesta dada, que normalment la gent passa per alt, et permetrà ajustar la quantitat d’energia al nivell necessari. D’aquesta manera estalviaràs i serà un sistema més sostenible.

Calefacció alta

Posar la calefacció molt alta, especialment als espais més reduïts com les habitacions, provoca tot una sèrie de problemes d’irritació en les vies respiratòries i sequedat a les mucoses. Això afecta molt directament en els nens petits, que comencen a patir irritabilitat i problemes respiratoris.

A banda d’això, la calefacció alta comporta una deshidratació a la pell, especialment si a casa hi ha persones que la tenen atòpica o molt sensible. Pot causar dermatitis atòpiques, perfectament evitables si moderes la temperatura a casa, fins a uns 20 o 22 graus centígrads durant el dia.

No fer el manteniment correcte

Els equips de calefacció amb radiadors, com la resta de climatitzacions, han de ser revisats periòdicament. No fer aquests manteniments pot tenir com a conseqüència que la teva calefacció no funcioni degudament i pugui tenir alguna fuita de gas o que els cremadors de la caldera no es trobin en bon estat. És molt important que aquests elements tinguin una funcionalitat òptima, per tal que no constitueixin cap perill per la salut de les persones que hi viuen. Molt recomanable seria que et posis en mans de tècnics de calefacció per fer aquest manteniment.

Encendre i apagar la calefacció cada dia

És una pràctica molt sovintejada i hem d’afirmar que és un gran error. S’arriba a pagar un 30 % més a la factura de subministrament tan sols per aquesta manera de posar la calefacció. Si mantens la temperatura a uns 21 graus durant tot el dia, evitaràs l’esforç que hauria de fer la caldera per escalfar des de temperatures més baixes dues o tres vegades cada dia.

No cobrir els elements calorífics

Ets dels que poses alguna peça de roba sobre la calefacció per eixugar-la ben aviat? La veritat és que tothom ho hem fet ocasionalment, però això resta molta capacitat de convecció, és a dir de difusió de l’escalfor. Els elements calorífics han d’estar lliures d’objectes o estructures que no permetin una correcta convecció de l’aire calent.

Estem a Grau Sistemes Tèrmics, a la teva disposició per allò que necessitis a l’hora de posar la calefacció o d’instal·lar una de nova.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt