És dolent deixar la calefacció durant la nit posada?

Deixar la calefacció durant la nit, sí o no? Aquesta és la pregunta que es fan totes les llars catalanes.

Els dies de fred ja són aquí i la calefacció s’ha transformat en el millor aliat per a tot nosaltres. Un cop superada la fase d’adaptació de la temperatura d’entretemps, arriba el fred per quedar-se i acompanyar-nos durant els dies d’hivern.

Per combatre aquest fred tenim a la nostra disposició la calefacció. Però, quina és la millor manera d’utilitzar-la? És convenient deixar-la encesa a la nit? De quina manera en podem fer un ús més eficient?

Si tu també et fas aquestes preguntes, a continuació te’n donarem les respostes.

Consells per optimitzar el consum de calefacció

La calefacció es gradua a través del termòstat. És molt important disposar d’un termòstat programable que marqui bé les temperatures i es pugui graduar segons el moment del dia o de les persones que hi hagi a l’interior de l’habitatge.

  • S’aconsella mantenir la temperatura mínima durant el dia a 16 o 17ºC.
  • Marcar una temperatura de confort de 20ºC quan hi hagi persones a casa.
  • Els dies que faci molta humitat, s’aconsella augmentar un grau la temperatura.
  • Fixar una temperatura regular per les nits. Es recomana que sigui entre 16 i 1ºC.
  • Programar la posada en funcionament del matí, abans de despertar-nos a 19ºC

Aquests valors són aproximats i poden ajustar-se segons la conveniència de cadascú.

Efectes de deixar la calefacció durant la nit

Nosaltres som partidaris de deixar la calefacció oberta durant la nit. Evidentment, ho farem mantenint una temperatura agradable i constant. Ara t’expliquem tots els beneficis que això provoca:

Per dormir bé el cos necessita una temperatura constant i adequada. L’excés de calor o passar fred dificulta el descans durant la nit i pot interrompre el son. Per aquest motiu és tan important mantenir una temperatura constant i agradable a l’habitació. Aquesta temperatura incideix a la qualitat del son. El cos manté una temperatura constant durant el dia i, durant la nit, aquesta decau uns graus. A més, durant l’etapa REM del son la temperatura del nostre cos decau i, si dormim amb una temperatura massa elevada no podem descansar bé. Per això és important mantenir una temperatura ideal que oscil·li entre els 18 i els 22ºC. D’aquesta manera, i amb una temperatura constant, no es passa fred ni s’altera el ritme del cos. I, per descomptat, la qualitat del son.

Ja has vist que la clau de la bona gestió de la calefacció i, sobretot, si cal o no deixar la calefacció durant la nit recau a mantenir una temperatura adequada.

Si disposes d’un bon sistema de calefacció, ja sigui amb estufes, caldera o bomba de calor, has de procurar que aquests siguin regulables. Si no ho són, demana al teu lampista de capçalera que hi instal·li un termostrat. O, si ho prefereixes, contacta’ns i farem un estudi de la instal·lació de casa teva per trobar la solució més adient.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt