Els radiadors de baix consum i les seves característiques

Els radiadors de baix consum poden ser la millor solució per escalfar la teva llar de manera econòmica.

Amb l’hivern arriben les baixes temperatures i el fred entra dins les llars. Per combatre aquesta sensació tèrmica acostumem a encendre la calefacció o els radiadors que tenim a prop i, així, fem tot el possible per aconseguir una temperatura confortable.

Malgrat tot i afortunadament, avui en dia, al mercat podem trobar alternatives més barates que ens permeten escalfar casa nostra a un preu més econòmic. Aquestes alternatives són els radiadors de baix consum.

Els radiadors de baix consum escalfen qualsevol habitació de forma senzilla, estalviant energia i diners.

Què és un radiador?

Per conèixer més bé aquesta alternativa calorífica, vegem què és i com s’utilitza un radiador. Un radiador és un emissor de calor que es fa servir per escalfar l’ambient d’un lloc determinat.

El seu funcionament és molt senzill, tant o més que el seu manteniment. Existeixen diversos tipus de radiadors però els més eficients són els de baix consum.

Característiques dels radiadors de baix consum?

Les característiques principals d’aquest tipus de radiadors són dues: el consum d’energia i la seva potencia.

El consum d’energia dels radiadors de baix consum és baix. Per aquest motiu és necessari verificar la classe energètica i els paràmetres de consum dels radiadors que vols comprar.

En consum baix és degut a que la calor es produeix mitjançant una radiació i s’aconsegueix a partir de plaques, per exemple. Aquestes plaques conserven la calor i el van irradiant a mesura que detecten que la temperatura baixa. Així és més fàcil controlar la temperatura interior i, també, s’estalvia energia.

Si vols adquirir un radiador d’aquest tipus, recomanem anar molt en compte ja que alguns venedors ofereixen radiadors similars però amb un alt consum energètic. Si et trobes en aquest cas, consulta’ns contacte quin és el tipus de radiador que més s’escau a les teves necessites i evita un futur problema amb la factura de la llum.

D’altra banda, una altra de les característiques dels radiadors de baix consum són la potència i els seus elements.

Estaràs d’acord amb nosaltres que no és el mateix un radiador petit per escalfar un lavabo que un de gran per escalfar un menjador. Doncs bé, per saber escollir l’aparell adequat, és necessari conèixer la potència del radiador. Es recomana triar la potència dels radiadors de baix consum que es necessitin segons els metres quadrats que hauran d’escalfar. Així doncs, si es vol escalfar una sala molt gran, es necessitarà un radiador amb més plaques calorífiques. Però, com a consell, et podem dir que sovint és convenient agafar-ne un amb una potència superior a la necessària.

Altres característiques

També és important destacar que els radiadors de baix consum són adequats per a persones amb al·lèrgies respiratòries. Ja que no emeten cap tipus d’aire calent que pugui malmetre la salut. I que, a més el seu manteniment és més fàcil i generen pocs residus.

Per últim, et volem recordar les claus per escollir un bon radiador de baix consum: conèixer el seu funcionament, la seva potència i els nivells de consum energètic.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt