5 mentides sobre la calefacció que encara creus què són veritat

Segur que has sentit a parlar sobre mites i mentides sobre la calefacció i el seu ús. Existeixen diverses llegendes urbanes que expliquen com utilitzar, estalviar o, fins i tot, com es poden trobar mètodes alternatius a la calefacció. Però, més enllà de tots aquests rumors, des de GRAUST et volen explicar les grans 5 mentides sobre la calefacció que, a dia d’avui, encara circulen.

Encendre i apagar la calefacció gasta més? Cal mantenir la temperatura constantment? Tancar un radiador influeix en el consum? Aquestes són algunes de les preguntes que ens solem fer per saber com gestionar la calefacció de casa nostra.

Per aclarir aquests mites i saber diferenciar les veritats de les mentides, a continuació et llistem les 5 mentides sobre la calefacció que cal desmentir.

Apagar la calefacció a estones surt car

Aquesta és una de les mentides més extenses a la nostra societat. Es diu que apagar la calefacció fa que es consumeixi més energia i que, mantenir-la encesa a una temperatura constant, no ho fa. Encara que quan s’encén es té un punt de despesa superior, pel fet d’engegar el sistema calefactor, a la llarga, l’estalvi es nota. Ja que no és el mateix escalfar una zona que ja s’ha mantingut en una mateixa temperatura que fer-ho quan hi fa força més fred.

La calor no s’escapa per les finestres

Hi ha qui creu que la calor es perd per les finestres és insignificant i això és un error. En realitat, un 25% de l’energia que es produeix a les llars és per apaivagar el que s’escapa per les finestres. Per aquest motiu, es recomana recobrir els tancaments i posar el doble vidre per reduir les pèrdues.

Les calderes de condensació necessiten radiar a través de radiadors grans

Una altra de les mentides sobre la calefacció és aquesta afirmació. Els radiadors, siguin de la mida que siguin, són compatibles per a qualsevol mena de caldera. L’única cosa que cal tenir en compte és que com més grans siguin, més escalfaran. I, per tant, més es podrà estalviar.

No hi ha cap sistema de calefacció que funcioni amb panells solars

Els panells solars tèrmics tenen un dipòsit on s’acumula la calor. I és just allà on es pot emmagatzemar el sistema de calefacció per a la teva llar. Per tant, sí, amb un sistema energètic que funciona a través de panells solars es pot tenir calefacció.

La calor blau és millor

Per últim, una altra de les mentides sobre la calefacció fa referència a la llum blava. La publicitat ha fet que aquesta creença s’instal·lés a les nostres ments. En alguns anuncis s’ha comunicat que la calor blava és la millor manera que hi ha d’escalfar. Però en realitat aquest sistema és molt semblant al dels sistemes clàssics com els radiadors elèctrics d’oli. La diferència amb aquests altres radiadors és el que hi ha al seu interior que, amb l’energia blava, hi ha un altre tipus de fluid.

Aquests són els 5 mites i mentides sobre la calefacció. Ara que ja els coneixes, ja pots utilitzar la calefacció de casa teva amb consciència. Si vols obtenir més informació, contacta’ns.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt