Característiques de les calderes a gasoil de baixes emissions

Vols conèixer les característiques de les calderes de gasoil i saber quin és el seu funcionament? Avui volem dedicar aquest article a aclarir aquest punt i a conèixer què són i com funcionen.

Les calderes de gasoil, què són?

Les calderes de gasoil són un sistema de calefacció que funciona a base de combustible gasoil. Aquest tipus de caldera que baixes emissions també solen ser econòmiques. De fet, són una de les opcions més utilitzades per escalfar tota mena d’espai.

En alguns casos, les calderes de gasoil són el sistema de calefacció més recomanat per escalfar cases aïllades, gran locals, i qualsevol mena d’habitacle de forma ràpida. A més, allà on no arriba la canalització del gas, se sol utilitzar un sistema així.

Una de les seves principals característiques és que estan preparades per a suportar temperatures molt elevades. A més, també tenen forces accessoris que les fan més segures.

Com funcionen les calderes de gasoil?

El seu funcionament és molt semblant al de la resta de calderes. La caldera de gasoil escalfa l’aigua utilitzant el gasoil com a combustible i l’aigua que hi ha al circuit de canonades va escalfant els radiadors de la casa. Per escalfar l’aigua es necessita una flama que provoca una explosió que genera tot aquest circuit. Per aquest motiu es fa tan necessària una sortida d’aire.

En definitiva, la calor que s’obté d’una caldera així és la que es genera a l’intercambiador on s’escalfa l’aigua. I, aquesta, circula pels diversos radiadors de la casa.

Tipus de caldera de gasoil

Bàsicament hi ha dos tipus de calderes de gasoil:

  • Caldera Standard: Són els tipus de calderes que estan fabricades amb ferro fos. Això fa que puguin treballar a temperatures elevades per evitar l’aparició de la condensació. Per aquest motiu no se li pot ajustar la temperatura. Així, la caldera Standard funciona al seu màxim rendiment tota l’estona. A més, també cal destacar que ofereixen aigua calenta a l’instant. 
  • Caldera de condensació: Aquest és un sistema molt eficient i especialment recomanable per a grans habitatges on es necessita una gran quantitat d’aigua calenta. Això és degut a que el sistema escalfa l’aigua i la va mantenint calenta per quan es necessiti. Així la fa més eficient. A part, aquest tipus de caldera és més eficient ja que aconsegueix estalviar fins a un 25% la factura total. I la seva característica principal, com ja hem dit, és que pots disposar de més aigua calenta al moment que es vulgui.

Ara ja coneixes les característiques de les calderes de gasoil de baixes emissions. I és que, actualment, són un dels sistemes més instal·lats i utilitzats a les llars.

Si vols saber-ne més o que t’ajudem a escollir la caldera que s’adapta més a les teves necessitats, contacta’ns. Estarem encantats d’ajudar-te.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt