La importància en el disseny de la instal·lació de climatització

Quan volem comprar un aparell climatitzador hem de mirar la qualitat, el consum i com es col·loca l’aparell i es fa la instal·lació de climatització.

Els aires condicionats i els aparells calefactors requereixen d’una instal·lació acurada i adaptada a cada espai. No és el mateix instal·lar un aparell climatitzador en una sala gran i diàfana que en un despatx obert amb diverses àrees semi tancades. La instal·lació de climatització s’ha de fer després d’un estudi previ de l’espai allà on anirà.

Per començar, hem de tenir en compte que la instal·lació i el manteniment dels aires condicionats sol ser basant car des d’un punt de vista energètic. Per aquest motiu, encara es fa més palesa la necessitat de fer una instal·lació de climatització acurada i eficient.

Instal·lar un aparell climatitzador no és difícil però sempre és aconsellable comptar amb l’assessorament o l’ajuda d’un tècnic especialitzat. Una persona certificada t’informarà sobre quin és el millor espai per a adequar el teu aparell i quina és la manera més eficient d’utilitzar-lo.

Com fer una instal·lació de climatització adequada

Un aparell de climatització no deixa de ser un electrodomèstic més de la llar. És un aparell que necessita més potència energètica pel que es necessitarà una potència elèctrica capaç de subministrar l’energia necessària.

La instal·lació d’aquest aparell s’ha de fer en llocs que adequats, on tingui suficient sortida i repartiment de l’aire que s’hi extreu. D’aquesta manera s’optimitzarà al màxim l’aire que surt i es reduirà fins al mínim la despesa energètica.

Altres consells que poden ser d’utilitat per garantir una bona optimització dels recursos energètics d’un climatitzador són, per exemple, mantenir els tancaments en bon estat. Tancar portes i finestres i que aquestes estiguin en bon estat ajuda a evitar que s’escapi l’aire, sigui fred o calent. També és recomanable ventilar l’espai sempre que sigui possible. D’aquesta manera es renova l’aire i la instal·lació de climatització pot treballar amb millors condicions.

La importància del disseny de la instal·lació de climatització també variarà segons l’aparell que s’instal·li. Vegem, doncs, els tipus bàsics d’aires que existeixen.

Tipologia de climatitzadors

  • Aparells de finestra: Són els més utilitzats per aclimatar una habitació o un espai obert. Es tracta d’un mòdol compressor, un evaporador i un ventilador que funcionen per generar l’aire desitjat.
  • Aparells de Split. Aquest tipus d’ instal·lació de climatització són mixtes. Funcionen amb una unitat exterior i una altra d’interior que generen l’aire que es vol.
  • Aparells portàtils. Aquests són el que porten menys problemàtica ja que no requereixen cap tipus d’instal·lació. També són coneguts com a equips de finestra.

Sigui l’aparell que sigui, tots ells necessiten una bona instal·lació de climatització. Per això, també és important tenir en compte, abans de comprar-lo, a quin lloc anirà col·locat i quins espais haurà d’aclimatar.

Recorda que la seva instal·lació pot ser clau per optimitzar com cal l’aparell. Així com també per reduir la seva despesa al màxim.

Si necessites consell sobre la instal·lació o sobre quin aparell és el més adient per a tu, contacta’ns i t’assessorarem.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt