El futur de les energies renovables i la seva afectació al medi ambient

Les energies renovables s’estan postulant com a una de solucions energètiques més ben valorades per la societat. Tant és així que la gran part dels governs les han assumit com a una preferència per explotar als pròxims anys.

Darrerament hem sentit a parlar moltes de les energies renovables i del seu futur però per aprendre’n més i saber què són i perquè són tan importants pel nostre futur i pel nostre medi ambient, et portem avui aquest article.

Què són les energies renovables i quina varietat hi ha?

Aquest tipus d’energia és la que s’aconsegueix a partir d’energia neta, és a dir, aquella que no s’esgota. És aquella que prové de fonts naturals, pròpies de la naturalesa.

Les energies renovables es diferencien de les fòssils, principalment, per la seva gran diversitat i la seva producció neta.

Hi ha diversos tipus d’energies renovables que poden ser una solució factible. Són aquestes:

  • Energia eòlica, la que s’obté del vent.
  • Energia solar, la que s’obté de l’escalfor del sol.
  • Energia hidràulica, la que s’obté a partir dels corrents d’aigua dolça dels rius.
  • Energia de biomassa i biogàs, la que s’obté de la matèria orgànica.
  • Energia geomètrica, la que s’obté a través de l’escalfor que hi ha a l’interior de la Terra.

Però, perquè són importants pel nostre futur?

Els experts asseguren que aquest tipus d’energia és imprescindible per combatre el canvi climàtic i limitar els seus efectes de manera més natural i orgànica.

Gràcies a la seva utilització es poden reduir i eliminar gran part dels gasos nocius que s’alliberen.

Per fer-nos a la idea del desgast natural que produeixen les energies fòssils, hem de pensar que durant els últims anys la terra ha sofert un augment d’1ºC de mitjana. Per aquest motiu, les energies renovables han rebut un vot de confiança per part dels consumidors i de la societat en general.

Beneficis de les energies renovables

En primer lloc, cal destacar que aquesta mena d’energies és la vàlua indispensable per lluitar contra el canvi climàtic. Ja que les energies netes no emeten gasos i no contribueixen a la generació i a l’ampliació de l’efecte hivernacle. Per tant, les energies renovables són energies totalment netes i favorables mediambientalment.

Algunes de les característiques que cal destacar de les energies netes són aquestes:

  • Esdevenen inesgotables. La seva producció és totalment orgànica i, per tant, les seves reserves són inesgotables, no s’acaben. Les energies netes s’adapten als cicles naturals de regeneració i producció.
  • Tenen la capacitat de no dependre energèticament ja que es poden produir sense la necessitat d’intermediaris
  • Són competitives i, cada cop més, el seu cost de producció es va reduint.
  • Són el futur de l’energia mundial. La globalització està destinada a utilitzar eines renovables i de netes per millorar la qualitat del nostre medi ambient i per lluitar en contra del canvi climàtic.

L’horitzó que desprenen les energies renovables és esperançador. La seva afectació positiva pels humans i pel medi ambient l’ha transformat en una de les millors solucions energètiques pels propers anys.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt