6 ajudes per millorar l’eficiència energètica de casa teva

Aconseguir un bon sistema energètic acompanyat per unes actuacions que garanteixin l’eficiència energètica de la teva llar és un dels objectius de que tothom vol aconseguir.

La ubicació, el tipus d’aïllament o el model d’electrodomèstics són alguns dels factors que s’han de tenir en compte per valorar el consum energètic d’un habitatge. Però també influeixen les nostres accions. Si vols saber com mantenir una bona eficiència energètica a casa teva, llegeix amb atenció aquest article, avui t’expliquem 6 consells que t’ajudaran a mantenir-la.

Un bon aïllament per obtenir un ambient d’eficiència energètica

El tipus de material dels marcs de les portes o de les finestres també influeix en la climatització del teu habitatge. Si una llar té uns tancaments antics és possible que influeixin en el consum energètic i convé substituir-los per evitar fugues de calor.

Tenir la caldera en bon estat

És important tenir al dia el manteniment i les inspeccions periòdiques de les calderes de calefacció i aigua. D’aquesta manera es pot arribar a reduir fins a un 50% els nivells de condensació energètica. De la mateixa manera que també cal mantenir les aixetes correctament. És fàcil veure com alguna de les aixetes de la teva caldera degoteja, per això, i per tenir un control energètic eficient, cal revisar-les.

La temperatura ideal

Una de les mesures eficiència energètica que més bon resultat té és la regulació de la temperatura de la llar. Segons l’Institut per la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) la temperatura màxima en l’interior d’un habitatge a l’hivern ha de ser entre els 19º i 21º C . Per cada greu de més es consumeix més energia de la necessària.

Electrodomèstics amb qualificació A++

Triar electrodomèstics amb qualificació A++ és sinònim de pagar menys en la factura de la llum. D’aquesta manera també s’afavoreix a l’estalvi energètic i a millorar l’eficiència dels recursos de la llar.

Desconnectar els dispositius si no s’utilitzen

Segurament algún cop has sentit que és aconsellable no deixar els aparells que no s’utilitzen endollats. És cert. Aquests aparells poden arribar a consumir fins al 15% més que en condicions normals. Per evitar aquest consum excessiu es poden instal·lar regletes i endolls múltiples que es poden desconnectar en un moment donat. D’aquesta manera es podrà seguir una bona pauta d’eficiència energètica.

Materials aïllants

Un altre consell que pots seguir és utilitzar-te i assegurar que disposes de materials aïllants com teixits sintètics. Panels de fibres en divisions interiors, maons reciclats de vidre o plàstics, o panels de fusta. Tots aquests elements ajuden a que no hi hagi pèrdues de calor al mateix moment que ajuda a estalviar en el consum energètic.

Si segueixes aquests consells podràs aconseguir millorar l’eficiència energètica de la teva llar. Són consells útils i quotidians que de ben segur et seran útils. Ara bé, si vols, des de Grau Sistemes Tèrmics també et podem fer un estudi d’eficiència energètica. Servirà per detectar i millorar les fuites o els possibles problemes que puguis tenir al teu sistema.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt