Calefacció per geotèrmia | En què ens beneficia?

La calefacció per geotèrmia és una altra opció de calefacció que tots podem tenir a les nostres llars. Segurament es tracta de l’opció més eficient, ja que s’aprofita l’energia solar i la del terra per obtenir calefacció i aigua calenta.

Utilitzar-la té nombrosos avantatges que tractarem en aquest article. Si estàs pensant en canviar el sistema de calefacció de casa teu i creus que la calefacció per geotèrmia és la teva millor opció, segueix llegint aquesta peça!

Calefacció per geotèrmia

Aquest tipus de calefacció és una de les energies renovables més treballades al nostre país i amb més auge. Malgrat que és una de les tècniques per obtenir calor més antiga, és una de les energies renovables més desconegudes. L’energia que s’obté prové de la temperatura que es desprèn del sòl, de la terra, i de la seva superfície.

Podem definir l’energia geotèrmica com aquella energia que es guarda a l’interior de la terra. Ja sigui perquè es desprèn de les roques, de la terra, de la sorra o de qualsevol material subterrani.

Com s’aprofita l’energia geotèrmica?

L’energia i la calefacció per geotèrmia s’aprofita i es pot emmagatzemar gràcies a un equip mecànic que absorbeix l’energia que es desprèn de la terra. Això es fa amb un equip de bomba de calor geotèrmica. I, a través d’aquesta bomba es distribueix l’energia per tot l’edifici o per tot l’habitatge. Ho fa amb un circuit tancat que el que fa és recollir tota l’energia calòrica del fons de la terra i la fa circular pel mecanisme intern de l’edifici.

És un sistema net i òptim per aconseguir un subministra energètic de calefacció i aigua calenta.

Avantatges de la calefacció per geotèrmia

Si estàs interessat en instal·lar un sistema de calefacció per geotèrmia cal que tinguis en compte els avantatges i els beneficis que et reportarà. Els vols conèixer? Són aquests:

  • El rendiment de la bomba de calor geomètrica no depèn de les condicions exteriors, ja que, aquesta, absorbeix l’energia amb la mateixa temperatura que es produeix. És a dir, que l’energia calorífica de l’interior de la terra és a 30 graus, l’energia emmagatzemada també és a 30 graus.
  • A més, la temperatura de l’interior de la terra sempre és la mateixa. Durant tot l’any es podrà obtenir energia pel mateix valor.
  • Les bombes de calefacció per geotèrmia són de les més eficients que hi ha al mercat.
  • Aquest dispositiu pràcticament no té consum, només gasta la bomba que fa circular el fluid a les diverses estances.
  • Aquests equipaments ´son els més eficients del mercat. Els seus certificats els classifica en valors de A+ i A++.

Així doncs, ja veiem que els beneficis de la calefacció per geotèrmia són moltes i del tot clares.

Instal·lar un sistema de calefacció per geotèrmia és útil i del tot eficaç. Si n’estàs convençut, pots contactar amb nosaltres i t’assessorarem en tot el que calgui. A Grau Sistemes Tèrmics som especialistes en la instal·lació, manteniment i regularització de sistemes calefactables. Contacta’ns i t’aconsellarem seguint el nostre catàleg d’opcions energètiques.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt