5 beneficis del terra radiant | Calefacció a casa

El terra radiant és un sistema de climatització que ofereix molts avantatges, tant econòmics com de sostenibilitat. Instal·lar aquest equip a casa o a l’oficina proporciona un gran confort tèrmic i, a més, estalvi econòmic. Descobreix-ne els beneficis.

El terra radiantés la calefacció que moltes llars de països del nord d’Europa prefereixen. Es tracta d’instal·lar una xarxa de canonades sota terra, per on passarà l’aigua calenta, escalfant així els espais. Proporciona una temperatura molt confortable, uniforme i saludable, per tant els beneficis d’aquest sistema són nombrosos:

Font de calor dispersa

La calor, dispersa, abasta tot l’espai, perquè les canonades instal·lades fan que l’aigua circuli per tota l’habitació. És per aquesta raó que, amb un sistema tèrmic de terra radiant, gaudiràs d’una major sensació de confort tèrmic. Els especialistes en calefacció radiant poden aconsellar-te sobre sistemes amb alta capacitat de difusió i conductivitat. Són instal·lacions que proporcionen una millor transmissió de calor.

Sostenibilitat

Els equips de climatització per terra radiant són els que millor poden adaptar-se a un sistema d’energia renovable, com les plaques solars fotovoltaiques. Així, si decideixes instal·lar la calefacció radiant, una futura decisió per canviar a l’energia renovable serà més senzilla de prendre.

Sens dubte és una qüestió que has de tenir present, perquè la sostenibilitat i el respecte al medi ambient és un plantejament que no es pot deixar de banda, en un futur pròxim. El canvi climàtic ens obliga a tots a prendre decisions responsables i compromeses.

Menys energia per un major confort tèrmic

Efectivament, si et poses del costat de l’energia renovable i la sostenibilitat, sempre estalviaràs. Amb aquest sistema de terra radiant, no és necessari que l’aigua que circula pels conductes instal·lats arribi als setanta graus. És suficient una temperatura de quaranta-vuit o cinquanta graus, donat que la convecció de calor és homogènia. La temperatura tèrmicament confortable t’arribarà des del terra, convertint-se així en la calefacció ideal, arribant a tots els indrets de l’habitació. Aconseguiràs un estalvi econòmic molt rellevant, sense renunciar al confort tèrmic desitjable.

Terra radiant, la calefacció recomanada per l’OMS

Aquest sistema de climatització no prové d’un únic punt de calor, des del qual s’hagi de produir una difusió a la resta de l’espai. En ser una font de calor homogènia, no notaràs corrents d’aire que hagin de propiciar una bona convecció. Desapareix, per tant, el risc de moviments de pols i àcars, que són els responsables de moltes al·lèrgies.

D’altra banda, has de saber que la moderada temperatura que necessita el terra radiant proporciona l’escalf òptim de baix a dalt. El sistema no supera els vint-i-set graus, per tant no perjudica la circulació de les cames. És l’únic sistema de calefacció recomanat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Alliberar espai

La temperatura confortable que proporciona el terra radiant té també un avantatge de caràcter estètic. Així, optar per aquest sistema et facilitarà la distribució i la decoració dels espais de casa teva o del teu negoci. Les parets queden lliures dels radiadors convencionals.

Contacta amb nosaltres. A Grau Sistemes Tèrmics tenim una gran expertesa en climatització per terra radiant d’alta eficiència.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt