Es pot tenir energia geotèrmica a casa? T’ho expliquem

Energia geotèrmica: la més rentable de totes. Sabies que aquesta renovable permet un estalvi del 70% en energia convencional, i que pots gaudir-la a casa fàcilment? Aquí tens tota la informació.

L’energia geotèrmica no és la més coneguda de totes, però té uns avantatges tan rellevants que l’has de conèixer.

Què és l’energia geotèrmica

Com el seu nom indica, l’escalfor prové de la terra, del seu interior. La geotèrmia aprofita aquesta calor i la diferència de temperatures vers l’exterior, per generar energia renovable.

Això és possible per mitjà de sistemes tecnològics d’intercanvi de calor: els aparells estrella són les bombes de calor geotèrmiques.

Gradients geotèrmics determinen la funcionalitat

L’energia geotèrmica pot oferir-te diferents nivells d’aplicacions i funcionalitats, donat que depèn dels gradients geotèrmics del territori. Aquest índex és la variació de temperatura segons els metres de profunditat. Et deixem aquest interessant enllaç amb l’explicació del concepte gradient geotèrmic.

Actualment, la generació d’energia geotèrmica ja és una realitat molt consolidada a Catalunya. Pots gaudir d’aquesta font d’energia inesgotable i pràcticament gratuïta a tot el territori català. Seguint els passos d’altres països europeus, on la geotèrmia té molta implantació, Catalunya té el seu clúster de geotèrmia.

Tenir energia geotèrmica a casa

Si el teu habitatge és de nova construcció, o és una casa on s’ha realitzat una reforma integral, la normativa t’hi obliga: segons el Codi Tècnic de l’Edificació (CTE), has d’instal·lar un sistema energètic renovable com panels fotovoltaics o l’equivalent. Així doncs, pots triar entre panels solars, eòlica o geotèrmica, entre altres.

Nombrosos avantatges

Si instal·les un equip de geotèrmia, podràs comprovar que no té impacte visual, perquè la pràctica totalitat de l’estructura i els components es col·loquen en el subsol.

Tampoc implica cap molèstia acústica, i en aquest sentit es posiciona com una excel·lent opció.

Amb l’energia geotèrmica també queda resolta la qüestió de la refrigeració de la llar, ja que el sistema pot proporcionar aire condicionat.

Dues raons més per apostar per aquest sistema tèrmic: no hi ha risc d’incendi, per l’absència de combustió, i el seu manteniment no és costós.

Instal·lació amb costos molt raonables

Has de saber que la geotèrmia és del tot recomanable pel seu cost, molt semblant als panels solars fotovoltaics. De fet, en territoris on les extraccions de terra no comporten dificultats extraordinàries, la construcció dels pous captadors és senzilla. Sempre expliquem que fer el canvi a un model energètic sostenible comporta estalvi, i així és: en aquest cas no hauràs de preocupar-te per realitzar cablejats, sortides de fum o instal·lacions de dipòsits, que són molt costoses.

Especialistes en sistemes d’energia renovable

El teu sistema de geotèrmia i la seva instal·lació han de tenir totes les garanties, òbviament; per això cal contractar professionals. Aquests especialistes estudiaran aspectes tècnics com la necessitat d’una potència tèrmica adequada. Optimitzar la vida útil de cada component calculant aquestes dades és vital pel bon funcionament de l’equip. Només els experts en sistemes d’energia renovable desenvoluparan un projecte a mida pel teu habitatge.

Posa’t en mans de Grau Sistemes TèrmicsContacta’ns ara.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt