Energies renovables o no renovables: què podem canviar a casa?

Energies renovables o no renovables; aquest és el dubte que et pots estar plantejant, si has decidit canviar els sistemes tèrmic o elèctric a casa. La nostra recomanació és que apostis per les renovables. T’expliquem què pots canviar a la teva llar per sumar-te a la filosofia de les energies sostenibles.

La pregunta: energies renovables o no renovables?

Actualment aquest dubte s’esvaeix, en la mesura que la nostra societat camina cap al nou model respectuós amb el nostre planeta.

Totes les mesures preses per les autoritats dels països del nostre entorn apunten cap a la mateixa direcció: cal fer el canvi a un model energètic sostenible. Els nivells de contaminació del nostre planeta han esdevingut inassolibles, i el canvi a les energies netes i ecològiques és una urgència global.

El compromís ha de ser col·lectiu, però també individual. És per això que la teva actitud davant d’aquest repte com a part de la societat, pren una rellevància molt específica. La situació de degradació de molts territoris al nostre planeta fa que el plantejament d’energies renovables o no renovables sigui fàcil de resoldre. En aquest sentit, els canvis que pots realitzar a la teva llar són diversos i t’ajudaran a complir compromisos del Codi Tècnic de l’Edificació (CTE).

Panells tèrmics o solars fotovoltaics

Si ja et trobes instal·lat a la teva llar i no penses fer grans reformes, aquesta és una molt bona opció: instal·lar un sistema de panels solars fotovoltaics o panels solars tèrmics. Amb un equip solar fotovoltaic podràs estalviar despesa domèstica, ja que la factura del subministrament elèctric pot reduir-se dràsticament. A més, els compromisos amb les noves normatives quedaran assolits.

Pel que fa als panels solars tèrmics, els avantatges d’estalvi i sostenibilitat tenen a veure amb l’obtenció d’aigua calenta sanitària (ACS) i climatització.

Energia aerotèrmica

Aquesta és una opció renovable menys coneguda, però extremadament eficient. La raó per la qual l’aerotèrmia pot oferir altes prestacions, està relacionada amb la font d’energia que utilitza l’aire exterior. La tecnologia aerotèrmica obté les calories necessàries de l’ambient exterior gràcies a les bombes de calor; equips preparats per instal·lar-se fàcilment a les edificacions. Així es converteix en una excel·lent solució renovable per la teva llar, independentment de la seva ubicació. No és imprescindible el sol o el vent per obtenir una energia neta i sostenible.

Caldera de pèl·let

Si la necessitat de casa teva és, actualment, és un sistema tèrmic de calefacció i ACS, valor instal·lar una caldera que funcioni amb pèl·let. Aquest combustible, altament calorífic, està fabricat amb residus de troncs i branques d’arbres. Els avantatges que t’ofereix aquesta opció renovable són diverses.

El seu preu és força més econòmic que el gas o l’electricitat originats per fonts contaminants. Els gasos emesos, fruit de la seva combustió, són naturals; és el mateix fum una d’una combustió controlada, al bosc. D’altra banda aquest és un sistema perfectament adaptable a la instal·lació que ja tinguis a casa. Una empresa especialitzada en sistemes tèrmics podrà assessorar-te convenientment.

Grau Sistemes Tèrmics, t’ajudem a resoldre el plantejament d’energies renovables o no renovables. Parla ara amb nosaltres!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt