5 consells per estalviar energia mentre fas teletreball

Estalviar energia ha de ser un compromís personal i col·lectiu perquè és la millor manera de protegir el planeta. Fer teletreball pot ajudar, però ens toca tenir una actitud sostenible a casa. Posa en marxa aquests consells i notaràs els canvis.

Amb aquestes cinc recomanacions, aconseguiràs estalviar energia i realitzar el teletreball amb confort.

Teletreball amb il·luminació natural

Valora els espais de casa teva on podries ubicar l’àrea de feina. Efectivament, has de triar les zones amb claror natural per evitar treballar amb llum artificial. Aquí ja tindràs un estalvi significatiu i també funcionalitat; un espai on s’utilitza l’ordinador ha d’estar ben il·luminat.

Quan faci bon temps, utilitza la terrassa o el jardí per treballar. Si gaudeixes d’aquests espais o bé d’un pati exterior, no dubtis de fer-los servir com a zona de teletreball. Podràs fer-ho quan la temperatura no sigui molt alta, i sempre que l’indret pugui estar protegit del sol directe i passi una mica de brisa. Aquí és molt recomanable treballar a primera hora de matí, per exemple. També hi ha moments a la tarda molt propicis per poder realitzar teletreball a l’exterior.

Així podràs estalviar energia, llum artificial, climatització, etc. D’altra banda, el teletreball realitzat en aquestes condicions de confort, farà augmentar la teva eficàcia i productivitat.

Optimitzar la tarifa energètica

Si no tens opció i has de realitzar la teva feina amb llum artificial, et recomanem un estudi de les factures.

Les companyies d’electricitat o de gas ofereixen diferents tarifes per adaptar-se a tota mena de consum energètic. Per tant, és important que facis una valoració i comparativa de les teves factures, que coneguis què és el que pagues. La potència elèctrica contractada ha de ser l’adequada; si no, pots estar pagant més inútilment. Interessa’t, també, per altres opcions energètiques del mercat i així podràs decidir si vols canviar de tarifa o de companyia.

Aparells i sistemes més sostenibles

Actualment existeixen al mercat aparells, dispositius i electrodomèstics amb diferents tecnologies per estalviar energia. En el moment que necessitis comprar un aparell elèctric, un sistema de climatització o similar, pots triar-ne un d’alta eficiència. S’identifiquen amb aquestes etiquetes europees.

Substituir les làmpades

Segur que ja tens a casa làmpades amb il·luminació per LED. Aquest canvi senzill farà que la teva llar estigui ben il·luminada amb menys consum i una despesa menor. Si encara no has fet aquesta substitució, ara que passes molt més temps a casa, seria el moment.

Canviar a un sistema energètic sostenible

Tal vegada et plantegis un canvi de model energètic per millorar, també, la sostenibilitat. En aquest cas consulta un interessant enllaç que et deixem aquí, sobre el sistema solar fotovoltaic i els seus excel·lents resultats per estalviar energia.

Recorda que sostenibilitat és sinònim d’estalvi, en majúscules. La despesa energètica de casa teva pot reduir-se, en un 60% o més, si canvies el sistema de subministrament d’energia de la teva llar.

Grau Sistemes Tèrmics, ho sabem. Per això et proposem els millors sistemes per estalviar energia. El nostre equip de professionals faran que el teu projecte sigui una realitat. T’esperem!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt