Energia solar híbrida: què són els sistemes d’energia híbrida?

L’energia solar híbrida és aquell sistema energètic sostenible que, normalment, fa servir l’electricitat des de dues fonts alternatives. Els dos sistemes més coneguts són els equips solars i elèctrics, o els solars i eòlics. Quins avantatges i quines aplicacions tenen? No et perdis aquest interessant post.

Progrés, estalvi i sostenibilitat

Estaries d’acord en afirmar que la generació d’energia 100% neta, sostenible i econòmica és la situació ideal? Efectivament. No obstant això, la implementació d’aquesta tecnologia tan desitjable és, de vegades, poc viable.

Afortunadament, existeix en el mercat l’energia solar híbrida, que esdevé la solució per aquells casos que necessiten una font energètica alternativa. Si vius en una zona rural, aquesta és una oportunitat ideal per poder-te garantir recursos energètics. Les energies renovables i els sistemes híbrids aporten confort i progrés en àrees rurals on no arriben les xarxes.

Com funciona l’energia solar híbrida?

Un sistema híbrid d’energia solar té la capacitat tecnològica de convertir en electricitat els recursos de dues fonts energètiques diferents. La principal diferència entre aquest equip i les instal·lacions d’energia 100% solar fotovoltaica és un mòdul imprescindible: l’inversor híbrid.

Aquest és l’aparell que fa possible utilitzar les dues fonts d’energia alternativament, i segons les necessitats de cada edificació. Gestiona també la disponibilitat de les opcions energètiques.

Això significa que, quan no és possible utilitzar els recursos del sol, es connecta a la xarxa elèctrica. En el cas que el sistema d’energia solar híbrida tingui incorporat un equip eòlic, l’alternança es produirà entre aquests dos tipus de recursos energètics.

Aplicacions dels equips energètics híbrids

Actualment, les aplicacions d’aquesta tecnologia renovable són ja molt diverses. Has de saber que poden resoldre les demandes energètiques de piscines públiques, habitatges unifamiliars, hotels rurals, equipaments en alta muntanya, etc.

Recordar-te que, si has decidit fer instal·lar un equip d’energia solar híbrida al teu habitatge o negoci, cal que et posis en bones mans.

Contacta una empresa especialitzada en renovables i sistemes tèrmics que puguin oferir-te el millor assessorament.

Així tindràs garantits un projecte a mida i la seva correcta execució.

Avantatges d’aquesta tecnologia

De fet, si consideres que la despesa que realitzaràs és realment una inversió recuperable a mitjà termini, tot són avantatges:

Per les edificacions que depenien, en bona part, d’un deficient subministrament energètic, aquests problemes s’hauran acabat. Aquest pot ser el cas d’un refugi en alta muntanya. L’alternança entre els dos recursos farà desaparèixer l’estrès energètic.

L’estalvi en despesa d’energia serà proporcional a la quantitat de recursos que generi el sistema solar fotovoltaic. Així, en determinades èpoques pot ser del 100% i, si l’alternativa és energia eòlica, aquest estalvi també es produirà.

L’energia elèctrica dels sistemes híbrids sempre serà més neta i sostenible. Instal·lant un sistema que tingui connexió a la xarxa elèctrica, contaminarà menys. La tecnologia de l’aparell inversor farà possible prioritzar els recursos sostenibles del sistema. Si l’equip és d’energia solar híbrida amb una alternativa que generi eòlica, les dues seran 100% sostenibles.

El nou model energètic ja és aquí. Per això, des de Grau Sistemes Tèrmics i especialistes en renovables, t’ajudem a fer el canvi a l’energia solar híbrida.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt