La importància de l’eficiència energètica en la climatització d’espais

L’eficiència energètica és ja un concepte habitual a la societat actual; ser eficients energèticament significa estalvi, sostenibilitat i respecte mediambiental. Per això cal tenir-la present en la climatització d’espais. Descobreix com climatitzar l’ambient d’una manera sostenible.

Fer un bon ús dels recursos energètics no només et beneficia com a consumidor, fent reduir la factura de l’electricitat, gas, etc. També contribueix a mantenir la sostenibilitat del planeta. És per això que millorar l’eficiència energètica és una qüestió vital.

Utilització sostenible de l’energia.
Sinònim d’estalvi

Efectivament, si estàs pensant a instal·lar un equip de climatització, és molt recomanable que et fixis en dos aspectes que t’ajudaran a aconseguir una alta eficiència energètica:

En mans d’experts en sistemes tèrmics

Recorda posar-te en mans d’una empresa especialitzada en sistemes tèrmics per rebre el millor assessorament. Optimitzar l’eficiència energètica de la teva llar o del teu negoci és prou important; es tracta, doncs, de buscar els millors professionals del sector.

Pel que fa a la climatització d’espais que triïs, una empresa amb anys d’experiència compta amb tècnics que t’aconsellaran encertadament. Faran un projecte previ, amb dades com la superfície de l’espai (la llar, negoci, comerç, etc.) o el seu aïllament. També tindran en present quina orientació té l’edifici i les temperatures mitjanes del territori on es troba ubicat. Totes aquestes informacions són rellevants per fer realitat un projecte amb un sistema eficient, econòmic i sostenible.

Informació actualitzada

De la mateixa manera és molt important que coneguis les noves etiquetes d’identificació d’eficiència energètica que començaran a circular l’any 2021. Si bé són força semblants a les etiquetes que ja coneixes, hi ha diverses novetats que amplien la informació. Amb aquesta nova identificació, podràs valorar l’eficàcia de l’aparell tenint en compte els perifèrics que formin part de la instal·lació. Perquè un sistema de refrigeració i calefacció pot ser més o menys eficient, connectat a una font d’energia sostenible, per exemple, l’energia solar.

Recordar-te, també, que facilitar aquesta informació és una obligació pels fabricants i instal·ladors a la Unió Europea.

Major eficiència energètica, menys contaminació

El nostre planeta està patint les conseqüències d’una explotació insostenible dels seus recursos naturals. La nostra societat vol moltes coses i sempre les vol immediatament; aquest consum irreal i desmesurat ha portat a la terra i als seus recursos naturals al límit.

És, per tant, importantíssim frenar aquesta deriva extractiva i contaminant. Perquè, si bé és cert que l’estalvi ens beneficia a curt i mitjà termini, una major eficiència energètica és vital per lluitar contra el canvi climàtic. És la nostra responsabilitat vers generacions futures.

En aquest sentit la nostra recomanació, pel que fa a un equip de climatització, és fer la despesa ara. No esperis a fer una compra sostenible més endavant, perquè aquesta inversió, la recuperaràs ràpidament. Si et passes a un sistema on utilitzis, per exemple, l’energia solar, la reducció d’emissions pot ser realment considerable. Està demostrat que reduir aquests gasos hivernacle repercuteix molt positivament en la salut.

Des de Grau Sistemes Tèrmics, t’assessorem en tot; així tindràs el millor equip de climatització d’alta eficiència energètica.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt