Energia solar tèrmica i els beneficis que aporta | Energia renovable a casa

L’energia solar tèrmica és una de les renovables més fàcils de poder incorporar a la teva llar. Es tracta de l’aprofitament directe de la radiació solar gràcies a una senzilla instal·lació. Una despesa poc important que farà possible uns grans beneficis d’estalvi i respecte al medi ambient.

La transició energètica és una realitat. Per això una de les millors opcions, és disposar d’energia solar tèrmica a casa de manera molt ràpida i fàcil d’instal·lar. Els equips d’aquesta energia renovable solen ser el complement perfecte per reduir de manera considerable la teva despesa energètica. No cobreixen, però la totalitat de la demanda tèrmica d’una edificació; això passa perquè la captació i aprofitament de l’energia solar es fa per incidència directa de la radiació del sol. Per tant, a l’hivern o en dies de pluja, el sistema d’energia solar tèrmica podria necessitar recursos alternatius.

Però a casa nostra, gràcies a un clima amb sol tot l’any, aquesta energia renovable queda pràcticament garantida.

Components del sistema tèrmic

Un dels tres components principals d’aquests sistemes d’energia renovable, són els captadors solars; poden tenir capacitat de captació d’una alta temperatura, temperatura mitjana i baixa temperatura (fins a 50 graus). Aquests últims captadors, que són els que, normalment, es fan instal·lar a les llars.

El segon dels elements importants és l’acumulador d’aigua calenta. Es tracta d’un dipòsit d’aigua on s’acumula la que ja té una temperatura prou alta per poder-la distribuir i fer-la servir. Té la capacitat de mantenir calenta l’aigua que no s’utilitza immediatament.

L’últim element imprescindible de l’equip tèrmic, seria el circuit tancat per on passa el glicol (líquid format per anticongelant i aigua). És l’encarregat d’escalfar l’aigua mitjançant un intercanviador de calor.

Els equips d’energia solar tèrmica proporcionen ACS (aigua calenta sanitària), que juntament amb la calefacció són les principals aplicacions. Tanmateix amb el sistema tèrmic és possible refrigerar espais.

Per garantir el projecte, cal que contractis els serveis d’una empresa de confiança, especialitzada en sistemes tèrmics i energia renovable.

Beneficis de l’energia solar tèrmica

El principal benefici, si decideixes instal·lar aquest sistema renovable, és l’estalvi. Una reducció de la factura de gas o electricitat que pot arribar al 60 % i fins i tot superar aquest percentatge.

L’altre gran benefici és l’absència d’elements contaminants, donat que es tracta d’una energia completament neta i lliure d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. Poques energies renovables són tan respectuoses amb el medi ambient com l’energia solar tèrmica.

Tal vegada siguis dels que té la sort de viure en una zona de camp o muntanya. Si és així, trobaràs en l’energia solar tèrmica l’aliat perfecte per proporcionar ACS, calefacció i refrigeració a la teva llar. Sense problemes de canalització, ni la necessitat de fer arribar fins a casa teva la xarxa municipal de gas o electricitat.

Cal que ho tinguis present; instal·lar un equip d’aquestes característiques és una inversió molt raonable a escala econòmica. Així, l’estalvi energètic obtingut farà que recuperis aquesta despesa molt ràpidament.

Grau Sistemes Tèrmics, el teu projecte d’energia solar tèrmica t’espera.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt