Trucs per estalviar sense passar calor a l’estiu amb aire condicionat

Fer funcionar l’aire condicionat et pot comportar una alta factura d’electricitat, però l’alternativa -passar calor- tampoc és molt millor. Per sort, hi ha algunes maneres per fer més eficient el funcionament de l’aparell d’aire condicionat. Això et comportarà un estalvi de diners i poder passar un estiu amb aire condicionat, tranquil.

Consells per passar un estiu amb aire condicionat

Fes una revisió a la teva llar

Si la casa on vius no és totalment nova, pot ser que el fred es filtri a través de portes i finestres, un altell poc aïllat o esquerdes. Així doncs, per comprovar l’eficiència de casa teva al fred, es important fer una revisió o auditoria energètica casolana amb el teu proveïdor. Un avaluador o auditor certificat d’energia casolana revisarà la casa teva per detectar fuites i et recomanarà la millor manera de fer que la teva llar sigui més eficient i passar estiu amb aire condicionat més eficientment.

Assegura’t que el termòstat està al lloc correcte

La col·locació del termòstat pot tenir un paper important en el funcionament del teu aparell de climatització. Per exemple, si el col·loques a la paret just al costat d’una finestra calenta, l’aparell d’aire s’engegarà molt més sovint del que ho ha de fer perquè pensarà que la sala està més calenta del que realment està.

Tanca les persianes

Una finestra que deixi entrar el sol calent no només escalfarà el termòstat, sinó que també escalfarà l’habitació o la casa. Per tant, durant les hores més càlides del dia, intenta tancar les persianes i evita el sol. Això t’ajudarà a poder gaudir d’estiu amb aire condicionat sense sorpreses a la factura de la llum.

Utilitza un ventilador de sostre o un altre ventilador

Utilitzar un ventilador de sostre o qualsevol altre tipus de ventilador, et pot fer sentir sis o set graus més freds a través de l’efecte de fred: un ventilador no refreda una habitació, només fa que sigui més còmode estar-hi. Així, si s’utilitza junt amb l’aparell condicionador d’aire, un ventilador pot ajudar a dispersar l’aire refredat de manera més eficient i permet elevar el termòstat fins a quatre graus.

Realitza un bon manteniment del sistema de refrigeració

No n’hi ha prou d’utilitzar un aparell d’eficiència energètica baixa i instal·lar un termòstat programable. Si no cuides adequadament el teu equipament, no reduiràs els costos de refrigeració.

Els filtres bruts bloquegen el flux d’aire i fan que les unitats treballin més per refrescar la casa. La neteja i/o la substitució dels filtres amb regularitat reduirà el consum d’energia entre un 5% i un 15%. Si tens un sistema de refrigeració central, assegura’t que els registres del sòl no estiguin bloquejats amb pols ni mobles.

Molta gent pensa que deixar l’aire condicionat a la mateixa temperatura quan surts de casa estalvia diners perquè l’aparell d’aire condicionat no haurà de treballar tant per refredar de nou la casa. Això no és cert. La forma més econòmica d’utilitzar el teu aparell d’aire és apagar el termòstat quan surts de casa. O bé, disposar d’un termòstat programable pot fer que sigui immillorable mantenir el sistema de refrigeració a casa a la temperatura adequada. Així, podeu programar la unitat per treballar a temperatures més elevades mentre esteu treballant i refrescar l’espai just abans de tornar a casa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt