4 tipus d’aparells de refrigeració i les seves característiques

L’aire condicionat, o el refredament, és més complicat que la calefacció. En lloc d’utilitzar energia per crear calor, els aparells de refrigeració utilitzen l’energia per expulsar la calor.

Els sistemes d’aire condicionat, generalment, utilitzen un cicle de compressor -similar al que utilitzen les neveres- per transferir la calor de casa nostra cap enfora.

El funcionament bàsic dels aparells de refrigeració es pot resumir de la següent manera: un aparell d’aire condicionat pren la calor d’un lloc més fresc i l’expulsa en un lloc més càlid. El que impulsa el procés, per descomptat, és l’electricitat.

A continuació, us detallem quatre sistemes de climatització diferents que us ajudaran a mantenir l’ambient fresc i poder gaudir de l’estiu sense passar calor.

1. Aire Condicionat Central

Els aparells d’aire condicionat centrals estan dissenyats per refredar tota la casa. És el tipus d’aparell d’aire condicionat més utilitzat per diferents motius:

  • Major eficiència: proporciona més refrigeració per menys energia que la mateixa quantitat de refrigeració proporcionada per múltiples aparells d’aire condicionat.
  • Més potència: En un sistema residencial mitjà, el flux d’aire generat per un aire condicionat central dispersa al voltant de 426,72 metres3 per minut d’aire fresc a tota la casa.
  • Menys sorolls: les parts sorolloses de l’aparell es troben a l’aire lliure.
  • Millora de la qualitat de l’aire interior: a més de refrigerar, un sistema central filtra contínuament l’aire quan circula per la canalització.
  • Millor control de la humitat: l’extracció d’humitat és tan important com la refrigeració. Un aparell d’aire condicionat central pot treure cada dia més de 20 litres d’aigua de l’aire interior.

2. Sistemes Mini-Split sense conductes

Els sistemes sense conductes són ideals per a habitatges i apartaments. Aquests sistemes també tenen unitats interiors i exteriors, però requereixen menys espai dins i són més ràpids d’instal·lar que els sistemes centrals.

Igual que els aparells de climatització centrals convencionals, els Mini-Split utilitzen unitats de tractament d’aire interior de compressor/condensador i aire interior. La diferència és que cada habitació o zona que es vol refredar té el seu propi manipulador d’aire. Cada unitat interior està connectada a la unitat exterior a través d’un conducte que transporta les línies d’alimentació i refrigerant. Les unitats interiors normalment es munten a la paret o al sostre.

3. Bombes de calor

Si es busca una alternativa a la refrigeració central, una bomba de calor pot satisfer les teves necessitats. A l’hivern, les bombes de calor extreuen calor de l’aire o, en el cas de les bombes de calor geotèrmiques del sòl, per distribuir-les a través de la casa. Això els converteix en una gran opció eficient en energia. A l’estiu, treballen al revés, eliminant la calor de l’aire dins de la casa i traslladant-lo a l’exterior.

4. Condicionadors d’aire evaporatius

Els refrigeradors evaporatius utilitzen un ventilador per atraure l’aire exterior i l’expulsen a través de coixinets humits on l’aire es refreda per evaporació i després circula per la casa. Un refrigerador per evaporació pot reduir la temperatura de l’aire exterior fins a 30 graus.

Aquests tipus d’aparells poden estalviar fins a un 75% en els costos de refrigeració durant l’estiu, ja que l’únic component mecànic que utilitza electricitat és el ventilador. A més, com que la tecnologia és més senzilla, també pot costar molt menys adquirir-lo en comparació amb un condicionador central d’aire.

Sigui quina sigui la vostra elecció podeu confiar amb nosaltres per la instal·lació del vostre aparell de refrigeració.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt