Existeixen ajudes per posar aire condicionat? Renova l’aire condicionat

Els aparells d’aire condicionat en algunes regions o països s’han convertit en quelcom imprescindible tant a la indústria com a les cases particulars. Concretament, Espanya en els últims anys ha patit un important augment de les temperatures. És per això, que cada vegada més empreses i llars disposen d’aquests tipus d’aparells. Això, comporta un manteniment i una renovació d’aquests al llarg dels anys. És per aquesta necessitat que existeixen ajudes per posar aire condicionat o bé renovar-lo, tant a la indústria com als habitatges particulars.

Per conèixer la vida útil d’un aparell d’aire condicionat, no hi ha una resposta concreta, depèn de diferents factors. Principalment, la qualitat i el tipus d’aparell en concret, també influirà el manteniment que li realitzem de manera regular i l’ús que li donem. Amb tot, la mitjana d’edat de funcionament d’aquests tipus d’aparells pot oscil·lar entre els 5 i els 20 anys.

Ajudes per posar aire condicionat a la indústria

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) i amb la col·laboració dels principals fabricants i distribuïdors del sector, ofereix una sèrie d’ajuts per impulsar la renovació dels equips d’aire condicionat industrials. Aquests ajuts, es duen a terme amb la voluntat d’avançar cap a una eficiència energètica més real i ajudar a la indústria a ser més competitiva.

La campanya Pla Renova’t Indústria 2019 ofereix durant el 2019 la possibilitat de renovar alguns equips auxiliars a la indústria amb descomptes. Una de les principals condicions en el conveni d’adhesió a les ajudes és que els nous equips siguin de màxima qualitat i eficiència energètica.

Per accedir a les ofertes disponibles d’adquisició o renovació dels aparells de la teva activitat industrial cal contactar amb els proveïdors que consten a la llista d’empreses col·laboradores. Cada empresa té uns descomptes o avantatges establerts durant l’any en curs.

Per beneficiar-se dels ajuts, cal anar a la pàgina web de l’Institut Català d’Energia. Allí es pot trobar tota la informació responent al Pla Renova’t Indústria 2019 i les empreses adherides.

Amb tot, cal tenir en compte que no tots els aparells són aptes per accedir a les ajudes. Aquest 2019 són només tres tipus d’equips: els motors elèctrics, els compressors d’aire, i els cremadors i sistemes de combustió.

Aquestes ajudes per posar aire condicionat o renovar els aparells ja disponibles a l’empresa només les poden sol·licitar les plantes industrials que estiguin ubicades a Catalunya.

Ajudes per posar aire condicionat a la llar

La necessitat de les llars a disposar d’aire condicionat, a causa de les altes temperatures que tenen en algunes regions, ha portat a crear aquests tipus d’ajudes a les famílies.

Són tres les comunitats autònomes que ofereixen aquest ajuts –Andalusia, Castella-La Manxa i Madrid-. Els ajuts econòmics inclouen tant la compra, la substitució i la instal·lació d’aparells nous d’aire condicionat. Aquestes subvencions oscil·len entre els 150 i 400 euros depenent de la Comunitat Autònoma o en el cas de Madrid, la subvenció cobreix un 30% del cost total de l’equip.

Tota la informació referent a les ajudes i els equips que són susceptibles de ser inclosos ens els ajuts es poden consultar a la web de IDAE.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt