Solucions per als principals problemes amb l’aire condicionat

Quan el clima és càlid i arriba la calor més forta, l’últim que volem és que el nostre aire condicionat estigui apagat. Aquests són alguns dels problemes amb l’aire condicionat més freqüents que es poden evitar seguint procediments de sentit comú i amb un manteniment rutinari.

1. L’aparell d’aire condicionat no s’engega

En el primer lloc de la llista dels principals problemes amb l’aire condicionat, hi ha el problema més bàsic, que l’aparell no s’engegui o no reaccioni i no s’escolti cap soroll ni res. La manca d’alimentació podria un dels motius, com també un fusible fos o un diferencial que hagi saltat, el que significa que s’haurà de restablir amb un nou fusible o interruptor. Tot i que també podria ser a causa del cablejat o el termòstat, que estiguin trencats o fluixos.

2. Problemes de termòstat

Si el termòstat no funciona o si està calibrat incorrectament, l’aparell d’aire condicionat no engegarà. Si s’ha configurat el termòstat a la temperatura més baixa i el sistema no inicia, és probable que s’hagi de trucar a un tècnic de reparació de climatització, que probablement haurà de tornar a calibrar o substituir el termòstat.

3. Nivell baix de refrigerant

Si el nivell del refrigerant és baix, en general, significa que el sistema pot tenir una fuita. Si detectem que l’aparell d’aire condicionat no refreda correctament, un nivell de refrigerant baix en pot ser el culpable. Sense el nivell adequat de refrigerant, la calor i la humitat no es poden eliminar de manera eficient. És un problema que haurà de revisar un tècnic especialista. Si, a més, es detecten diverses fugues, és possible que s’hagi de substituir la unitat.

4. Problemes de condensador

El condensador s’encarrega de descarregar la calor retirada de l’aire expulsant-la fora de l’edifici. La bobina del condensador forma part de la unitat exterior, la qual cosa significa que està exposada a la brutícia i diversos contaminants. Si les bobines estan brutes, interferiran amb la transferència de calor i farà que la feina de la unitat sigui més difícil i provoca un major desgast del sistema.

5. Conductes amb fuites o bruts

Si teniu un ambient més càlid del que hauria de ser o si algunes habitacions estan més fresques i altres més càlides, pot significar un flux d’aire inadequat en els conductes. Tot i que un sistema central d’aire condicionat és aparentment un sistema segellat que travessa les parets i els sostres, no és estrany que es facin fissures que provoquen fuites, de vegades com a resultat de rosegadors.

6. Un aparell sorollós

Els sistemes d’aire condicionat es completen amb un ventilador que bufa l’aire interior a través de la bobina de l’evaporador per refredar l’aire i un ventilador de bobina de condensador que bufa l’aire sobre el condensador per transportar la calor de l’edifici cap a l’exterior. Si l’aparell fa molt de soroll és possible que els motors de ventilador estiguin plens de brutícia i restes o els rodaments deteriorats. Si es detecta un soroll el millor que es pot fer és apagar la unitat i trucar a un professional de climatització per evitar danys posteriors.

Com podeu veure, hi ha problemes que es poden evitar mitjançant la realització d’un exercici previ a la resolució de problemes en l’aire condicionat. Un bon manteniment professional és el millor per evitar problemes i evitar mals de cap.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt