Tres sistemes de climatització ecològics en tendència

Passar-se a una cultura ecològica i respectuosa amb el medi ambient és necessari i sobretot urgent. No hem de renunciar al confort de gaudir, per exemple, d’una bona temperatura a casa o a la feina, per això et presentem a continuació tres sistemes de climatització ecològica.

Climatització basada en jardins verticals

Aquesta fórmula de refrigeració ecològica està basada en el disseny de jardins verticals i zones verdes ubicades a la façana dels edificis. Si t’animes a explorar aquest sistema de refrigeració natural, veuràs com els jardins estan formats per espècies de plantes concretes, que proporcionen aïllament i ambient fresc, exactament igual que passa a la natura.

La creació d’aquest “microclima” a les parets dels immobles o als indrets on aquests ecosistemes verds s’instal·len, permeten també oxigenar l’edifici, així com les zones de les ciutats on s’implementa aquest sistema de sostenibilitat.

Estudis realitzats en aquests edificis, confirmen que els seus espais guanyen en refrigeració, aïllament i benestar pels seus usuaris en particular i per les ciutats en general.

Climatització per aerotèrmia

Sistema de climatització que obté l’energia de l’ambient exterior per refrigerar l’aire a l’interior de l’habitatge o l’edifici. Si estàs interessat en un d’aquests equips de refrigeració sostenible, has de saber que l’energia utilitzada s’extreu de l’aire, encara que la seva temperatura sigui molt freda.

Això és possible gràcies a la tecnologia termodinàmica que fa servir un refrigerant per aconseguir aquesta energia de l’ambient exterior i transportar-la a l’espai interior ajudat per una bomba de calor reversible. És un sistema altament eficient i econòmic, ja que alguns equips aerotèrmics disponibles al mercat poden extreure més d’un 70% d’energia de l’aire.

Bioclimatitzadors amb energia solar

És un dels sistemes de climatització ecològics a tenir molt present. Vet aquí una idea del tot revolucionària: els bioclimatitzadors amb energia solar. Encara que el concepte et sorprengui una mica (una font de calor que refrigera), això és possible en aquelles edificacions que funcionen amb panels solars per obtenir electricitat i aigua calenta sanitària (ACS). L’escalfor dels seus col·lectors solars i la tecnologia que refreda per absorció, fan possible refrigerar l’aire que es filtra dins dels bioclimatitzadors.

Els beneficis són enormes:

L’aire refrigerat és saludable perquè té un cert nivell d’humitat; just al contrari dels aires condicionats convencionals, que ressequen massa l’ambient i poden provocar diverses patologies.

La seva mida reduïda i l’absència d’instal·lació, implica un gran estalvi a l’hora de decidir-se per aquest sistema.

Donat que passa per uns filtres amb aigua, l’aire es renova i d’aquesta manera es va purificant a cada moment.

Aquest petit aparell aprofita l’energia solar pel seu funcionament. Per tant, encara hi ha un estalvi afegit per la via d’una factura del subministrament elèctric, significativament més baixa.

Des de Grau Sistemes Tèrmics, volem oferir-te innovadors sistemes de climatització ecològics; tria el que més t’agradi.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt