Com funcionen les calderes de pèl·let i en què ens beneficia?

La recerca urgent de la sostenibilitat i l’eficiència energètica per protegir el nostre planeta ens porta innovacions molt interessants i positives en el sector de les calefaccions. Un exemple: les calderes de pèl•let.

Les calderes de pèl•let són un sistema de calefacció modern i eficient que es basa en la combustió un tipus de biomassa feta amb residus i encenalls d’arbres com l’alzina o el pi entre altres.

Què són el pèl·lets

Has de saber que els pèl•lets són senzillament residus de troncs dels arbres que es trituren fins a convertir-los en serradura. Aquesta serradura passa per un procés de premsatge i assecat que li dona la consistència necessària i també la seva forma característica: petits cilindres de biocombustible de 7 a 10 mil·límetres aproximadament. Un producte tan natural, sense additius de cap mena i amb un percentatge d’humitat inferior al 10%, fa que el pèl•let tingui un poder calorífic molt alt.

És per això que si decideixes instal•lar, a casa teva, una d’aquestes calderes, estaràs utilitzant un biocombustible de proximitat i renovable de primer ordre. Així doncs, aquestes calderes són equips de calefacció innovadors i sostenibles que fan la mateixa funció que les calderes convencionals, sense contaminar el medi ambient.

Les calderes de pèl·let: eficiència i sostenibilitat

En les empreses i distribuïdores de sistemes tèrmics ja pots trobar un gran ventall de calderes de pèl•lets que cobreixen les necessitats de llars particulars, com casa teva o bé del teu negoci. Les diferències respecte d’una caldera de combustió fòssil són pràcticament nul•les. És més, al ser equips innovadors incorporen en les seves prestacions elements d’eficiència energètica, emmagatzematge i digitalització que en altres calefaccions no s’hi troben.

L’equivalència és tan, alta que en molts casos els tècnics de l’empresa que triïs per l’instal•lació de la teva caldera de pèl•let, podran substituir la vella, de combustió gasoil o gas natural per aquesta més eficient i sostenible. Ho faran sense cap complicació i ràpidament. Si a casa teva tens la necessitat de connectar la teva nova caldera amb el teu circuit de ACS (aigua caleta sanitària) també serà possible, tot instal·lant un dipòsit per emmagatzemar l’aigua escalfada.

No t’amoïnis gens per la despesa realitzada, si decideixes instal·lar una d’aquestes calderes de pèl•let. Has de saber que utilitzaràs una nova energia renovable molt més econòmica que les altres energies més contaminants. Cal, per tant, que t’ho plantegis com una inversió que comportarà, també, un benefici mediambiental i de respecte a el teu entorn.

Segons el IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía) del Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico Español, aquest combustible fet de biomassa és més econòmic que el gasoil en un 55%. Respecte de l’energia elèctrica, l’estalvi pot ser més rellevant, d’un 73 %.

Posa’t en contacte amb l’empresa de sistemes tèrmics de la teva confiança i aposta per l’estalvi i per l’eficiència energètica, perquè els beneficis són molt grans i en tots els àmbits.

A Graust disposem dels models de calderes de pèl•let més innovadors i sostenibles. Vine a conèixer els seus avantatges.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt