Tipus de sistemes de control d’accessos i què tenir en compte

La malaltia infecciosa COVID-19, que com tots sabem ja és una pandèmia, ha comportat un major control sobre l’aglomeració de la gent als diversos espais públics o privats. Per aquest motiu, és important que coneguis els diferents tipus de sistemes de control d’accessos que existeixen actualment. A continuació volem explicar-te els més efectius.

Qualsevol dels tipus de sistemes de control d’accessos pot ser l’adequat per la teva instal·lació, perquè existeixen diferents necessitats i espais o situacions amb una complexitat diversa. En aquest sentit, volem fer un repàs als diversos equips que actualment pots trobar al mercat; això t’ajudarà a decidir quin sistema és el que encaixarà en les teves necessitats.

Sistema de control d’un sol accés

De tots, és el més simple d’instal·lar i també de gestionar, donat que l’autorització d’entrada i sortida és única i no hi ha necessitat de tenir aquest equip connectat a cap sistema informàtic si no ho desitges. Està pensat per espais amb una sola entrada i sortida que permet aquesta monitorització de manera molt senzilla, a través del lector de targetes.

És molt recomanable per petits establiments comercials o pàrquings d’edificis residencials, on les entrades i sortides a l’establiment es fan normalment amb una targeta activada des del mateix lector de codis.

Sistema de múltiples accessos

Es basa en la instal·lació d’uns equips ja més sofisticats i poden ser molt adequats per pàrquings comercials d’edificis corporatius o mitjanes empreses. Disposen d’un software des d’on es gestionen les diverses entrades i sortides. Aquests sistemes actualment ja poden utilitzar codis QR o lectors làsers. Són espais relativament amplis, i per aquesta raó sovint fan servir la tecnologia de radiofreqüència que connecta i monitoritza els diferents accessos. Si les teves instal·lacions són de format mitjà i arriben al miler d’usuaris, aquest pot ser el projecte que et permetrà portar una bona gestió d’accés a la teva propietat o negoci.

Sistema centralitzat avançat

De tots els tipus de sistemes de control d’accessos, és el més sofisticat i segur. L’objectiu d’aquest complex dispositiu és controlar, amb seguretat, una nombrosa quantitat d’entrades i de sortides. Amb aquest projecte de control en xarxa, podràs tenir fins a deu mil usuaris i monitoritzar els moviments de dues mil portes d’entrada o de sortida.

Tot això serà possible gràcies a una aplicació web desenvolupada específicament per executar una gestió d’accés amb seguretat molt alta.

Els sistemes de reconeixement com el facial, el dactilar o inclús l’ocular són freqüents aquí. Es basen en la fiabilitat de la identificació biomètrica de cada persona. L’accés al recinte queda, doncs, molt garantit.

Els sistemes de control en xarxa també poden utilitzar un dels grans avenços tecnològics per permetre o restringir els moviments de persones: el control d’accés tèrmic, basat en la temperatura corporal. Aquesta tecnologia és de gran utilitat en circumstàncies com l’actual, on és vital el control de malalties infeccioses que es propaguen amb molta facilitat, com el COVID-19.

Des de Grau Sistemes Tèrmics esperem haver-te ajudat amb aquesta informació sobre els sistemes de control d’accessos. Vols més informació?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt