3 consells per escollir el millor aparell d’aire condicionat

Ara que l’estiu és a tocar, et mostrem unes recomanacions per triar l’aparell d’aire condicionat més adient. Mira de tenir a l’abast aquesta pràctica informació i acabaràs comprant l’equip perfecte per passar els estius confortablement.

Amb aquesta informació, la teva elecció serà encertada

La compra d’un aparell d’aire condicionat sembla fàcil de realitzar, no obstant això, cal que coneguis certes dades i que facis la teva elecció tot tenint-les presents. Saber quina superfície vols refrigerar, la quantitat d’espai que tens per col·locar l’equip o el nivell de consum que tindrà, és informació molt rellevant.

A continuació et fem una síntesi interessant, per acabar comprant l’aire condicionat més adient per casa teva.

Pressupost

És bàsic tenir clar els diners que vols invertir en un equip de climatització per la teva llar. Cal que siguis conscient que costarà més o menys diners en funció de la qualitat i la potència de l’aparell que instal·lis. Però no oblidis que és una gran millora pel que fa al confort i la comoditat de tota la família.

L’espai que es vol aclimatar

Dada molt important a l’hora de triar la potència de l’aparell d’aire condicionat. Així, si el teu apartament o el teu comerç té, per exemple, 100 metres quadrats i un sostre estàndard de 2,40 metres, el volum serà de 240 metres cúbics i vindrien a ser 10.000 frigories.

Mira de triar un equip de refrigeració que tingui aquesta potència o bé una mica menys; si el fabricant indica les frigories en BTU, consulta aquesta calculadora.

Quin aparell d’aire condicionat és l’adequat?

Aquesta és la qüestió més rellevant de totes; molt important si vols encertar i no fer canvis, un cop tinguis instal·lat l’equip. En aquest sentit et fem una referència als principals aires condicionats que existeixen al mercat:

Climatitzador portàtil

El més econòmic pel seu preu i també perquè no li cal instal·lació. És pràctic a l’hora de moure’l, per tant t’ho recomanem si tens un apartament petit o el teu pressupost és baix.

Tecnologia inverter

Aquesta tecnologia fa que un dels mòduls de l’equip climatitzador, el compressor que es col·loca fora de l’habitatge, funcioni de manera continuada i regular, sense parades o inicis constants. Així, la tecnologia inverter implica estalvi energètic, menys soroll i major durabilitat de l’equip; és l’aparell més eficient del mercat. Caldrà posar-se en mans d’una empresa experta en sistemes tèrmics, ja que l’equip necessitarà instal·lació.

Aire condicionat split o multisplit

Tal vegada sigui l’aire condicionat que més coneixes, donat que s’instal·la molt sovint. Constarà d’un o més mòduls interiors i un compressor col·locat a fora. També necessita instal·lació.

Aire condicionat per conductes

Et recomanem aquest sistema per habitatges acabats de construir o negocis de molta superfície, perquè requereix una instal·lació més treballada. L’aire fred arribarà a totes les habitacions de manera homogènia i regular. Per tenir aquest sistema climatitzador, has de comptar amb un pressupost una mica elevat i posar-te, també, en mans de professionals.

Des de Grau Sistemes Tèrmics, ens posem a treballar perquè tinguis l’aparell d’aire condicionat perfecte per la teva llar.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt