On instal·lar l’aire condicionat? Troba la ubicació exacta

Finalment t’has decidit a instal·lar aire condicionat i gaudir d’un estiu més confortable. Però, què et cal tenir present per trobar la ubicació més adient i eficient?

Per conèixer quina serà la ubicació més indicada i aconseguir una temperatura de confort, aquí et deixem els consells més interessants. No t’ho perdis!

Cal distingir entre dues ubicacions diferents:

-Unitat interior: sota criteri d’eficiència, seguretat i estètica.

-Compressor o unitat exterior d’acord amb les normatives vigents.

Mòdul interior 

És la unitat que es col·loca a l’interior de l’habitatge, del negoci o del comerç i des d’on surt l’aire fred. Normalment presenta unes línies i un disseny que ajuden a integrar-lo a l’estètica i la decoració dels espais. Els mòduls interiors d’alta gamma són discrets, silenciosos i molt moderns.

Per trobar l’indret òptim on instal·lar aire condicionat, t’aconsellem seguint els criteris que a continuació t’expliquem:

Instal·lar aire condicionat en zones superior de l’espai

La ubicació perfecta pot ser entre el sostre i la paret; just allà on aquests dos elements estructurals de la construcció s’uneixen perpendicularment. En aquest indret, l’aparell quedarà discret i no notaràs que ocupa espai útil.

Tria una habitació àmplia i comunicada

Añadir texto de párrafo aquí.

En un loft seria aconsellable al costat contrari a la porta d’entrada, a uns 3 metres d’alçada si el sostre és molt elevat, aquí l’aire circularà perfectament. Però si vius en un habitatge més convencional, mira d’instal·lar l’aire condicionat al saló que és on sempre hi ha més persones. Si tens un passadís ampli i ben comunicat, també és una bona opció. La idea és que l’aire fresc pugui arribar a tots els espais de la llar sense obstacles, com poden ser les parets i les portes. Seria raonable seguir el mateix criteri si el que vols aclimatar és un despatx o una consulta mèdica, negoci, etc.

Lògicament, pots fer col·locar dos mòduls o ‘splits’ d’aire condicionat si l’espai és molt ampli. Llavors, cal considerar un equilibri entre l’abast de les dues fonts de refrigeració. Per saber quin aparell d’aire condicionat necessites, dóna una ullada a aquest article.

Evitar el flux directe d’aire fred vers les persones 

Realment és molt important, en la mesura que un corrent d’aire fred continu i que sigui molt proper o directe provocarà, de ben segur, afonies o refredats. En aquest sentit les empreses expertes en serveis tèrmics podran aconsellar-te molt bé. Per aquesta raó hauries d’evitar instal·lar aire condicionat a les habitacions dels petits de la casa.

Mòdul exterior, d’acord amb la normativa

Així, hauràs de fer instal·lar el mòdul exterior, respectant la Llei de la Propietat Horitzontal que, en el seu article 7, regula l’alteració dels elements comuns dels edificis. També hauràs de conèixer les ordenances municipals del teu ajuntament i els requisits de la comunitat de propietaris del teu edifici. Per acabar, podràs comptar amb la teva empresa de serveis tèrmics que farà les gestions pertinents per realitzar un treball d’acord amb la normativa vigent.

A Grau Serveis Tèrmics, treballem per instal·lar l’aire condicionat perfecte al teu negoci i a la teva llar. Vols que en parlem?

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt