4 consells per la climatització d’espais petits | Eficiència energética

La climatització dels espais petits té una sèrie d’avantatges respecte de la instal·lació d’equips d’aire condicionat o calefacció en zones més àmplies: estalvi i eficiència energètica. Descobreix en aquest post uns pràctics consells per treure’n partit.

Donat que hem triat adreçar-te l’article en aquesta època de l’any, et donarem unes recomanacions molt interessants pel que fa a la refrigeració dels ambients petits. Refrigerar habitacions petites propicia molt una millora en la sostenibilitat i respecte del medi ambient.

Cal tenir en compte, però, que els sistemes tèrmics per refredar casa teva o bé el teu despatx, poden proporcionar calor. En aquest sentit, et recomanem un bon post sobre calefaccions.

Què has de tenir present per climatitzar espais petits?

Professionals especialitzats

El primer tema a considerar és adreçar-se a una empresa professional de serveis tèrmics. Busca una propera a tu i que et mereixi confiança. Els anys d’experiència que avalen aquests experts en refrigeració ajuden enormement a l’hora de triar el millor sistema.

Així, posar en pràctica les seves recomanacions pot significar un estalvi de diners i una gran eficiència energètica.

Tria l’aparell amb les frigories adients

Aquesta dada t’ajudarà a tenir una idea de la potència que necessitarà el teu equip de climatització d’espais petits: fem el càlcul per una habitació de vint-i-cinc metres quadrats on l’alçada del sostre és de dos metres quaranta centímetres (que sol ser la mida estàndard). En aquest cas, hauràs de buscar un aparell que generi dues mil cinc-centes frigories.

Tal vegada et trobis fabricants que donen les dades de potència refrigerant en BTA. Si és així pots fer el teu càlcul aquí.

Si t’ajustes a les necessitats del teu espai, podràs evitar la instal·lació d’aparells massa potents que no serien energèticament eficients. Efectivament, a major consum energètic, més despesa, i això es pot evitar amb aquesta recomanació.

Els espais petits requereixen aparells reduïts

Aquest és un consell molt necessari. En el moment que triïs el teu sistema de climatització, has de tenir la seguretat que les seves dimensions t’encaixen. No et faràs una idea clara de quin és l’espai que ocupa en la teva habitació, si només el veus en l’exposició de la botiga de sistemes tèrmics. Cal mesurar l’equip i plantejar la seva ubicació a casa. El més recomanable és que sigui un aire condicionat que el puguis fer instal·lar a la part superior del despatx o de l’habitació. D’aquesta manera, estalviaràs també superfície.

Sistemes de refrigeració amb purificador d’aire

Si la teva família i tu busqueu un plus de qualitat d’aire i eficiència energètica, aquests sistemes de refrigeració per espais petits són molt recomanables. Efectivament, són adequats per purificar l’aire a la vegada que el refreden; per aquest motiu, poden ser molt útils per minimitzar al·lèrgies.

Compleixen tots els requisits de baix consum i estan dissenyats per ubicar-los en ambients minimalistes. Això ajuda quan no es disposa de molts metres de superfície. Amb aquests sistemes de climatització d’espais petits, l’aire purificat i l’estalvi energètic queden garantits.

Grau Sistemes Tèrmics tenim el millor equip climatitzador per tu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt