Quines energies renovables pots utilitzar a casa?

L’energia renovable ha deixat de ser el futur, per convertir-se en el present més urgent. Amb aquesta evidència estem tots d’acord. Cal saber, també, que la major part de les renovables poden instal·lar-se a casa: aerotèrmia, geotèrmia, les energies solars o la biomassa estan a l’abast de totes les llars i pressupostos. T’ho expliquem a continuació.

La normativa europea treballa intensament per complir molts compromisos internacionals de transició energètica. Per això, si estàs pensant a canviar vers un sistema d’energia renovable, ara és el moment.

Sistema energètic sostenible, la millor opció  

Efectivament, si ho penses, fer aquest pas és prioritari, doncs la normativa vigent ja exigeix un percentatge d’energia renovable en edificacions noves. L’Agenda 2030 ens anirà obligant, mitjançant les lleis europees, a assolir fites ambicioses de sostenibilitat. D’altra banda, si et decideixes per instal·lar energia neta a la teva llar, podràs sol·licitar subvencions dels diferents governs. Cal aprofitar-ho.

T’animem, doncs, a contactar una empresa de confiança, que sigui especialista en sistemes energètics sostenibles. Aquests professionals t’ajudaran a visualitzar allò que necessites i podràs fer el canvi amb totes les garanties i sense cap preocupació.

Aerotèrmia o geotèrmia: energies renovables presents a l’aire i dins la terra 

L’aerotèrmia i la geotèrmia són sistemes que aprofiten l’energia existent en l’ambient exterior i dins la terra. Es tracta, doncs, d’energies sostenibles, completament netes i molt econòmiques: el seu estalvi energètic arriba al 70%. A més les instal·lacions són simples, gràcies a l’absència de canalitzacions o cablejats que connectin amb les xarxes urbanes i municipals. La inversió a fer és semblant a les plaques fotovoltaiques i pot ser una opció perfecta per una casa a la muntanya.

Solar fotovoltaica o solar tèrmica, l’energia renovable que ens regala el sol 

Són dues energies que aprofiten aquesta font de calor inesgotable i sostenible. És un dels recursos, junt amb l’aerotèrmia i la geotèrmia, més nets i respectuós amb el medi.

L’energia solar tèrmica aconsegueix proveir la teva llar d’ACS (aigua calenta sanitària) amb una instal·lació gens complicada. Bàsicament consta d’unes plaques o col·lectors, un circuit de canonades i un intercanviador de calor.

L’energia solar fotovoltaica és un sistema una mica més sofisticat, que pot generar, també, electricitat. Aquest sistema permet vendre l’excedent a la xarxa general. Amb les plaques solars fotovoltaiques el tema de l’energia renovable a la teva llar queda gairebé resolt.

Biomassa, el combustible natural amb la filosofia de l’aprofitament 

De la biomassa cal destacar la seva filosofia, especialment en la biomassa natural: l’aprofitament de restes boscoses, material de poda i arbres caiguts. Amb aquest material natural es pot fabricar combustible de biomassa d’alt poder calorífic, com ara el pèl·let. Les calderes de biomassa són l’opció perfecta per fer el pas cap a l’energia renovable sense instal·lacions o modificacions molt importants.

Totes aquestes energies tenen un article al nostre blog, que t’invitem que a visitar. Així podràs descobrir quina és l’opció d’energia renovable que fa pera tu.

Som Grau SistemesTèrmics i ens trobem a Olot, Girona. Contacta amb nosaltres i el teu projecte sostenible serà una realitat ben aviat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt