Com afecta l’eficiència energètica al preu del teu habitatge?

L’ eficiència energètica en un habitatge pot tenir diversos graus. Has de saber, però, que actualment hi ha un mínim exigible que marquen les diferents normatives vigents; tots els habitatges de nova construcció han de complir amb aquests mínims. Això no ha d’afectar al preu de l’edificació, però, quan se supera aquest topall, poden augmentar aquests preus? Ho abordem a continuació.

A partir d’aquest nivell mínim d’eficiència energètica, el mercat t’ofereix altres edificacions amb diferents graus de sostenibilitat: un bon aïllament, refrigeració natural, cases amb domòtica, construccions autosuficients, etc. En aquests casos el preu pot augmentar. Tanmateix, aquestes instal·lacions eficients estalviaran despesa energètica, cal recordar-ho.

Per això, si estàs buscant habitatge, la nostra recomanació, és consultar els experts en sistemestèrmics renovables. Els tècnics d’aquestes empreses podran assessorar-te i informar-te, també, d’un document indispensable: la Certificació d’eficiència energètica. Si comptes amb aquestes dades, sabràs prendre una decisió encertada en quelcom tan important com és la compra un immoble.

Què passa amb les cases i edificacions més antigues?

Tots els habitatges han de tenir aquesta certificació d’eficiència energètica, obligatòriament. Si no assoleixen els mínims, cal reformar. En aquest certificat trobaràs tota la informació sobre el grau d’eficiència energètica mínima per un habitatge més antic. Et recomanem, novament, que el consultis.  

Els habitatges noushan de ser eficients energèticament, sense que afecti el seu preu

Tal com comentem anteriorment, el preu de l’habitatge ha d’incloure elements d’eficiència energètica. En cap cas aquest preu s’ha de veure afectat perquè el sistema energètic que té instal·lat ha de complir obligatòriament uns mínims. Per tant aquest edifici tindrà instal·lacions eficients i no tindrà instal·lacions poc eficients. Sense aquesta certificació, els habitatges no es poden vendre. L’empresa de serveis tèrmics renovables de la teva confiança podrà ajudar-te a valorar les instal·lacions de l’habitatge que t’agrada. 

Un nivell més altd’eficiència energètica pot afectar el preu, en concepte d’acabats de qualitat

Efectivament, una vegada l’apartament o la casa arriba als mínims exigits per les normatives, el marge de millora és molt ampli. Ho expliquem amb uns exemples: 

Si vols comprar un loft independent i es troba en construcció pots negociar amb el promotor instal·lar més elements energètics que millorin la seva sostenibilitat: calefacció de terra radiant, un millor aïllament, etc.

Els edificis d’apartaments tenen aquesta opció: consensuar millores amb la resta de veïns i instal·lar col·lectors solars tèrmics per proveir l’edifici d’ACS (aigua calenta sanitària), per exemple. Això tindrà un cost i també un estalvi en despesa energètica.

Has decidit fer-te una casa fora de la ciutat? Llavors, estudia els preus de les construccions semblants al teu projecte, a la zona. Contrasta aquesta informació amb el projecte que et proposen els teus arquitectes i valora invertir en renovables.

No és una despesamés, és una inversió intel·ligent

En els exemples anteriors, la millora en l’eficiència energètica afectarà al preu de manera proporcional. Però recorda que aquesta no és una despesa qualsevol, sinó una inversió intel·ligent. En la geotèrmia,per exemple, l’estalvi supera el 60% en despesa energètica. 

Contacta amb nosaltres a Grau Sistemes Tèrmics per posar en marxa el teu projecte d’eficiènciaenergètica. Ens trobaràs a Olot, Girona.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt