Diferència entre aire condicionat domèstic i comercial

L’aire condicionat domèstic i comercial tenen les mateixes funcionalitats: refredar la llar i el teu negoci. Per això és interessant que coneguis les principals característiques que els fan diferents.

Si t’estàs plantejant instal·lar una climatització, aquest post és per a tu. Per tant, deixa’ns que t’expliquem, primer de tot, com són l’aire condicionat domèstic i comercial.

Aire condicionat domèstic

És aquell equip de climatització que pots instal·lar a casa teva; tenen dimensions petites i poden ser fins i tot portàtils. Aquests sistemes, com ja deus suposar tenen una potència de refrigeració moderada. A més el projecte de la seva posada en marxa és senzill i ho notaràs de seguida: l’empresa especialitzada que triïs per la seva instal·lació et podrà fer una proposta ràpidament.

Aire condicionat comercial

Aquests són uns equips més grans perquè, lògicament els comerços o fàbriques tenen molts metres quadrats i també més alçada. Si necessites un aire condicionat per un espai com aquest, hauràs de fer atenció i posar-te en mans expertes: una empresa especialitzada que tingui les degudes homologacions. Són aparells més grans i el disseny de la instal·lació no és tan senzill; els càlculs sobre el rendiment i la potència adequats han de considerar més aspectes.

Quines diferències hi ha entre l’aire condicionat domèstic i comercial?

Es resumeixen, bàsicament, en: les característiques tècniques dels equips i la normativa. El càlcul de la rendibilitat energètica també és una diferència a tenir present.

Característiques tècniques 

Els sistemes d’aire condicionat d’ús domèstic més coneguts tenen, normalment dos elements: l’Split que es col·loca a l’habitació a refrigerar i el mòdul exterior que ha d’anar a la façana de l’edifici. També tens l’opció de comprar un multisplit, que incorpora més d’un mòdul Split per instal·lar a diversos espais de la llar.

Si el que necessites és un aire condicionat comercial pel teu negoci o indústria, trobaràs sistemes més grans; els refredadors d’aigua poden ser una solució interessant per refrigerar un espai on es doni la fabricació de productes. Equips com aquest funcionen, normalment, amb intercanviadors de calor i tenen elements perifèrics una mica més complets: el sistema de canonades comporta més feina i també és més complex el càlcul de rendibilitat energètica.

Normativa 

Efectivament, perquè si el que necessites és un sistema de refrigeració domèstic pel teu habitatge, hauràs de fer atenció a la llei de la propietat horitzontal, la normativa municipal i els estatus de la teva comunitat de veïns. Això també serveix per als equips que s’instal·len als locals comercials que es troben als baixos dels edificis residencials.

En canvi si el que vols és instal·lar un aire condicionat comercial en un negoci més gran o bé en una fàbrica, cal complir amb normatives relacionades amb l’eficiència energètica . En aquest sentit et recomanem contactar amb una empresa especialitzada en refrigeració d’espais i en energies renovables que podrà informar-te sobre normatives i ajuts.

Grau Sistemes Tèrmics, farem realitat el projecte de climatització per a la teva llar o el teu negoci: aire condicionat domèstic i comercial. Vine a veure’ns, estem a Olot(Girona).

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt