Com reduir el consum d’energia d’un aire condicionat?

El consum d’energia d’un aire condicionat representa una de les despeses econòmiques importants durant els mesos d’estiu. Has de saber que és possible aconseguir una temperatura fresca i de confort, tot reduint el consum d’energia… I el cost de la factura. T’expliquem com fer-ho.

És del tot possible aconseguir un control sobre el consum d’energia d’un aire condicionat sense passar calor. Només cal que tinguis en compte aquests consells molt pràctics i també fàcils de posar en marxa. Recorda que amb una mica d’organització i coneixent les característiques del teu consum et serà possible baixar en despesa energètica.

La informació, una aliada per reduir el consum d’energia d’un aire condicionat

Tindràs èxit en el control del teu subministrament d’energia, en general, si disposes de la informació adequada. És el mateix, pel que fa al teu consum energètic d’un aire condicionat. El fet de tenir dades sobre els moments de major demanda de refrigeració a casa, et permetrà estalviar. Saps comutilitzeu les finestres per ventilar o les persianes i els tendals? També serà molt interessant que facis un petit estudi de les factures, on podràs consultar el consum.  

Un cop tinguis aquestes dades serà qüestió d’implementar accions com:  

  • Ventilar les habitacions al matí amb la fresca. 
  • Mantenir persianes baixades durant les hores de més calor. 
  • Desplegar tendals en finestres i terrasses l’intercanvi de calor als vidres 

Estalviar amb sistemes de domòtica

Per realitzar les accions explicades abans, pots tenir un equip que t’ajudia reduir el consum energètic de l’aire condicionat: un sistema domòtic. Actualment molts dels aparells d’aire condicionat poden monotonitzar-se mitjançant la domòtica i una aplicació al mòbil, per exemple. Introduint les dades obtingudes a partir de l’observació del consum a casa, podràs programar una temperatura constant de manera totalment automàtica. També podràs aconseguir que aquesta domòtica et faciestalviar activant persianes, tendals i altres aparells de la llar. 

L’aïllament

Grau Sistemes Tèrmics estem fervorosament convençuts que aquest és un punt clau en l’estalvi energètic: l’aïllament. A l’estiu, disposar d’un habitatge amb un aïllament correcte, pot representar un estalvi energètic realment significatiu. Cal quesiguis molt conscient que un habitatge ben protegit de la calor intensa necessitarà fins a un 30% menys d’energia per mantenir una temperaturarefrigerada. Així, cal que revisis els punts per on tendeix a escapar-se l’aire refrigerat.  

Comprar un aire condicionat eficient

Si t’estàs plantejant comprar un aire condicionat, et recomanem un aparell amb l’etiqueta d’eficiència energètica A: un Inverter, per exemple. Tal vegada no sigui dels aparells més econòmics que ofereix elmercat, però el seu consum energètic és més baix. A més, cal que facis atencióa la publicació de convocatòries d’ajuts o subvencions per la seva compra, que s’ofereixen des de l’administració.  

Ara és, precisament, un moment idoni per renovar els aires condicionats i altres equips de la llar o bé del negoci; les accions polítiques van en la direcció d’afavorir el canvi de model energètic per assolir els objectius de l’Agenda 2030.

Vine a Grau Sistemes Tèrmics i t’ajudarem a reduir el consum d’energia d’un aire condicionat.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt