La importància de cuidar les energies renovables

Les energies renovables són un tema apressant o hi ha temps per a un debat sobre si necessitem o no recursos lliures d’emissions? La resposta és clara: el moment d’un canvi global cap a la sostenibilitat ha arribat. Hem de cuidar les energies no contaminants per salvar el nostre planeta.

La societat de tot el món ha de fer aquest canvi radical de consum energètic; ja falta poc temps per arribar a situacions climàtiques irreversibles. Les energies renovables han de deixar de ser una opció, per convertir-se en la principal eina per tenir cura del nostre planeta.

Compromisos internacionals amb les energies renovables 

L’any 2015 les autoritats internacionals ja van iniciar un treball intens de compromís, per assolir reptes de sostenibilitat i desenvolupament l’any 2030.

Es tracta de l’Agenda 2030 aprovada per tots els països de l’Organització de Nacions Unides (ONU). Aquest és l’ambiciós objectiu que es marca, amb el seu full de ruta que aborda la crisi ambiental des de cinc grans àmbits:

  • Planeta
  • Persones 
  • Prosperitat 
  • Pau
  • Aliances 

En el marc de l’Agenda 2030, la Unió Europea fomenta, des de fa un temps, la utilització de les energies renovables. Per això, al Parlament Europeu van aprovant-se tot un seguit de lleis que promouen la seva instal·lació i que regulen la reducció d’energia fòssil. En aquest sentit et recomanem que consultis aquest interessant article del nostre blogL’eliminació de calderes de gasoil per ús domèstic.

A casa nostra, les energies renovables es potencien 

Trobaràs compromís amb la sostenibilitat, des de la Generalitat amb l’Agenda 2030, fins a una especialització d’empreses de sistemes tèrmics; el nostre territori s’implica amb un model energètic no contaminant. Estem preparats per fer el canvi respectuós amb el nostre planeta i contribuir a tenir cura dels entorns naturals.

Si decideixes fer el canvi a les renovables, els coneixements que pots trobar en els professionals del sector és molt rellevant. Això contribueix a potenciar la instal·lació d’equips energètics sostenibles amb totes les garanties. A més, el territori admet moltes opcions en l’obtenció d’energia neta.

Diferents opcions d’energia renovable que es troben disponibles a Catalunya 

El sol ens ofereix una gran font inesgotable per proveir d’ACS (aigua calenta sanitària) o bé d’electricitat a les llars i les empreses. Es tracta dels sistemes d’energia solar tèrmica i de les plaques solars fotovoltaiques, respectivament.

En turons arreu del territori hauràs vist els molins que aprofiten un recurs natural present a Catalunya: el vent. Aquesta és energia eòlica captada per aerogeneradors, té grans possibilitats: produir energia elèctrica amb connexió a la xarxa general, però també equips eòlics aïllats per ús residencial.

Els boscos existents també permeten disposar de matèria primera per processar una energia sostenible i econòmica: es tracta de la biomassa que s’obté de residus vegetals dels nostres boscos i cultius.

La geotèrmia i l’aerotèrmia són altres tecnologies que poden produir energia renovable a partir de l’interior de la terra i de l’ambient exterior. Són instal·lacions senzilles de realitzar i gens costoses, si decideixes tenir renovables a casa o al teu negoci; has de tenir en compte que la instal·lació de sistemes contaminants, moltes vegades impliquen obres i canalitzacions.

Posa’t en contacte amb nosaltres. Som Grau Sistemes Tèrmics, ens trobem a Olot i cuidem les energies renovables perquè puguis gaudir d’un món més sostenible.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt