Parts d’un sistema domòtic: sensors i controladors

El sistema domòtic que permet controlar diverses funcionalitats ja és una realitat a les llars. Amb aquesta tecnologia, podràs tenir un control de funcions domèstiques de manera remota. Mitjançantl’internet de les coses, la domòtica esdevé una eina molt eficaç per facilitar-te la vida. Així, en aquest interessant post et parlem dels sensors i els controladors, dos dels elements tecnològics que incorporen aquests sistemes.

Els sensors i els controladors són, efectivament, l’ànima d’un sistema domòtic. Els primers han d’anar incorporats als diferents aparells que s’activen a partir de les ordres del programa de domòtica. Els segons són els dispositius on s’instal·la el software que conté aquest programa. Controlarà les diferents funcionalitats dels aparells de la teva llar, com els aparells electrodomèstics, la il·luminació o els sistemes tèrmics. Ho desenvolupem a continuació.

Els sensors d’un sistema domòtic 

Són aquells dispositius que detecten tota mena de situacions i paràmetres ambientals. Els sensors poden captar dades diverses:

  • Detectors de proximitat. 
  • Captadors del moviment interior o exterior. 
  • Dispositius que detecten la llum. 
  • Detectors de la humitat. 
  • Sensors de fum. 
  • Termòstats intel·ligents que monotonitzen la temperatura. 

La informació que recopilen en temps real s’envia al sistema domòtic, que activa o desactiva les diverses funcionalitats connectades: encendre llums, activar el rec del jardí, obrir portes, baixar persianes, encendre l’airecondicionat i un llarg etcètera.

Aquests dispositius es poden adquirir per separat; quelcom que permetin corporar nous paràmetres de mesurament, i augmentar la confortabilitat decasa teva.

Això significa que pots començar amb una domòtica bàsica i anar ampliant-la progressivament. En aquest sentit, l’empresa especialitzada en sistemes de domòtica podrà informar-te dels diferents sensors existents al mercat.

Aparells domèstics preparats per un sistema de domòtica 

Efectivament, és l’anomenada internet de les coses. Això significa, simplement, que els diferents aparells i sistemes domèstics actuals porten incorporada la tecnologia que permet connexions a internet. Un paràmetre que dona la informació necessària sobre el seu funcionament, cosa que permet controlar-los a distància. Tot això és possible gràcies a les noves tecnologies.

Controladors per sistemes domòtics 

Aquests són els sistemes que incorporen el software necessari per al control de tots els aparells domèstics connectats. Pot ser un dispositiu independent instal·lat a casa i que funciona també sense cap cablejat, donat que és una tecnologia d’última generació. Com ja imaginaràs, la connectivitat d’aquests sistemes permet moltes variants.

Control de totes les seves funcions des del teu smartphone 

Amb una aplicació al teu mòbil, tots els aparells i sistemes de casa teva poden estar al teu abast permanentment, siguis on siguis. I és que la tecnologia dels controladors i sensors d’un sistema domòtic et donen informació en temps real: els temps que fa a casa, si has deixat oberts els llums, o quina temperatura hi fa dins del teu habitatge. A partir d’aquí, pots programar totes les funcionalitats per organitzar una tornada a casa confortable.També comprovaràs ben aviat que la domòtica és sinònim d’estalvi i sostenibilitat. 

Si decideixes posar-te en mans d’una empresa instal·ladora de sistemes de domòtica, podràs consultar quines aplicacions de mòbil existeixen per l’equip que triïs.

Des de Grau Sistemes Tèrmics, podem assessorar-te per trobar el sistema domòtic perfecte per a tu.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt