Quin és el funcionament de l’aerotèrmia?

L’aerotèrmia és la tecnologia capaç d’extreure l’energia que existeix en l’ambient exterior i fer-la arribar a l’interior de les edificacions: habitatges, negocis o indústries. És considerada una renovable d’èxit: amb gran eficiència, enorme estalvi i de fàcil instal·lació. Però, com funciona? De quina manera aconsegueix l’energia aquest sistema sostenible? T’ho expliquem a continuació .

L’aerotèrmia és una de les opcions renovables més interessants, com veuràs de seguida; t’expliquem com funcionen aquests equips.

La base de funcionament de l’aerotèrmia és aprofitar l’energia de l’exterior 

Efectivament, no és ni és el sol, ni el vent (energia solar o eòlica) el que s’aprofita; és precisament l’energia que existeix en l’ambient exterior. Aquests sistemes aerotèrmics la capten i la converteixen en calor.

Les tres unitats d’aerotèrmia incorporen la tecnologia capaç d’extraure l’energia de l’ambient que ens envolta i aprofitar-la per escalfar aigua. Consten d’un mòdul exterior encarregat de captar l’aire de l’ambient i una unitat interior amb diverses funcionalitats. El tercer element d’aquest sistema és l’estructura de distribució de l’aigua calenta: terraradiant, fancoils o radiadors. Ara t’expliquem lesfuncionalitats de cada part de l’aerotèrmia.

Unitat exterior 

Si et fixes té el mateix aspecte que un aire condicionat, també en dimensions, encara que poden variar de mida. S’instal·la fàcilment en l’exterior de la llar o bé de l’edificació i l’aire hi circularà pel seu interior. Trobar la ubicació adequada és important, donat que l’aparell exterior ha de captar l’aire en les millors condicions. Per això és recomanable contactar amb una empresa especialitzada en energies renovables. Els teus professionals podran assessorar-te perfectament sobre aquestes qüestions tècniques.

Dins d’aquesta unitat hi ha un conjunt de canonades amb un fluid de característiques refrigerants, que combinat amb uns compressors són capaços d’extreure l’energia de l’aire i portar-la al mòdul interior gràcies al refrigerant.

Mòdul interior aerotèrmic 

És un aparell al qual arriba el circuit de fluid refrigerant i on es troba el dipòsit acumulador d’aigua calenta. L’intercanvi de calor del refrigerant cap a l’aigua calenta es produeix justament aquí i la potència calorífica pot arribar a escalfar l’aigua fins als 55 graus centígrads. Per tant la demanda tant d’ACS (aigua calenta sanitària), de calefacció i també de refrigeració queda garantida. Són aparells amb una estètica molt moderna i això fa possible tenir nombroses ubicacions: al garatge, a la planta baixa de l’habitatge, al magatzem d’un negoci, etc.

També incorporen un sistema de control electrònic on podràs visualitzar tots els paràmetres i programar, a mida, el teu consum.

Estructura de distribució de la calor o del fred 

La nostra recomanació per distribuir la calor o bé el fred en els sistemes d’aerotèrmia és la instal·lació d’un terra radiant. Aquesta estructura de distribució de la climatització, fred o calor, és l’ideal per proporcionar confort i estalvi. Si l’habitatge o el local ja estan construïts sempre pots optar per substituir els radiadors convencionals per uns fancoils; la seva tecnologia inverter permet la distribució de fred o de calor.

Per acabar voldríem animar-te a canviar la teva climatització cap a les renovables. Has de saber que molt aviat serà exigència internacional d’acord amb l’Agenda 2030 creada per implementar les renovables al món.

Contacta ara amb nosaltres. A Grau Sistemes Tèrmics tenim l’equip d’aerotèrmia ideal per a les teves necessitats.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt