Quant de temps triga el terra radiant a escalfar?

El terra radiant és un dels sistemes de difusió tèrmica més eficients i saludables que existeixen actualment al mercat. Tanmateix, és habitual que, a l’hora de decidir, et preguntis pel temps que necessita aquesta calefacció per assolir una temperatura de confort. Si estàs valorant aquest sistema de climatització per tenir-lo a casa teva, no deixis de llegir aquest article. Et donem les claus per conèixer la inèrcia tèrmica que té aquest equip. També descobriràs altres dades que et poden servir per prendre una bona decisió.

Aquesta és una de les qüestions més importants a l’hora de valorar l’eficiència energètica d’un sistema de calefacció o refrigeració: quant trigaun equip de difusió tèrmica a proporcionar la temperatura de confort, en un espai?

El terra radiant té un temps de resposta per irradiar calor una mica més llarg, però l’estalvi es confirma 

En el cas d’un terra radiant, el temps d’inèrcia tèrmica sol ser una mica més llarg. Això passa perquè el principal element d’aquest sistema està format per tubs estancs per on circula l’aigua calenta; és, lògicament, un circuit llarg. Aquests tubs estroben distribuïts pel terra de l’habitatge o l’edificació; just sota de la llosa de morter i a sobre dels panells de difusió. Per tant, el temps de resistència o d’inèrcia tèrmica es determina, en gran manera, per les característiques següents:

· Qualitat d’aquestsistema de canonades i del seu recobriment.

· La longitud del circuitde canonades.

· La capacitat de difusiódels panells que fixen les canonades.

· L’índex detransferència de l’escalfor del paviment instal·lat.

· La idoneïtat del morter emprat per cobrir el circuit radiant.

L’equip de generació de l’energia que calenta l’aigua pot ser un sistema energètic renovable; de fet, així t’ho recomanem nosaltres.

Quantes hores tarda a escalfar-se apartament de vuitanta metres quadrats? 

Si la teva llar és semblant a aquest exemple, necessitaràs un temps de trenta-cinc hores per assolir una temperatura de confort de vint-i-un graus centígrads. Contemplem que sigui un habitatge amb:

· Aïllament de qualitat mitjana.

· Un clima d’hivern que oscil·li entre els cinc i vuit graus centígrads.

· Una temperatura d’impulsió de l’aigua calenta sigui de quaranta-cinc graus.

Cal destacar que existeixen calefaccions de terra radiant de qualitats diverses i en aquest sentit et recomanem un sistema altament eficient: el terra radiant amb PanellDIFUTEC® + Tub Multicapa ALB.

És molt probable que t’estiguis preguntant com és possible estalviar amb aquesta calefacció, si triga més a escalfar un espai. A continuació ho veuràs.

Com s’aconsegueix l’estalvi en un sistema de calefacció de sistema radiant? 

Allò que et proporcionarà un estalvi energètic significatiu és precisament el fet de tenir present aquestes les variables anteriors: l’aïllament, la qualitat de la instal·lació, etc. L’altre element clau per optimitzar el teu equip de terra radiant és la informació i el seu control.

Naturalment, aquests sistemes tèrmics incorporen les noves tecnologies que permeten la connexió a sistemes de domòtica; això resulta extraordinàriament útil per un funcionament i control a distància.

Ni imagines com influeix conèixer tota la informació d’aquests sistemes de terra radiant. Un estalvi molt significatiu es produeix quan pots adaptar i personalitzar el funcionament dels equips a les teves necessitats. Posa’t en contacte amb nosaltres per instal·lar un terra radiant d’una marca líder al mercat. Amb Grau Sistemes Tèrmics, gaudiràs d’una calefacció eficient i amb totes les garanties.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt