Com es calcula el consum elèctric de l’Aerotèrmia

El consum elèctric de l’aerotèrmia és realment baix; és una de les alternatives més interessants que ofereix el sector dels recursos sostenibles. Si has començat aquest any 2022 plantejant-te un canvi cap a les energies renovables, et recomanem aquest article. T’explicarem com fer un càlcul acurat del consum elèctric d’aquesta energia neta.

Després de llegir-nos sabràs calcular el consum elèctric de l’equip d’aerotèrmia que t’estàs mirant; et permetrà comparar el teu consum elèctric actual de calefacció, refrigeració o ACS (aigua calenta sanitària) amb el consum elèctric de l’aerotèrmia.

Tres passes prèvies abans de calcular el consum elèctric de l’aerotèrmia

Amb aquestes tres accions concretes, prepararàs les dades que necessites per aplicar la fórmula. El resultat d’aquest càlcul et servirà per prendre una decisió encertada.

La primera passa és aconseguir un certificat energètic de l’habitatge

En aquest certificat d’eficiència energètica apareixen les dades que necessites per calcular la demanda de l’energia anual; estan expressades en Kilowatts hora. Una altra dada imprescindible que hi apareix és la superfície de l’habitatge en qüestió.

La demanda energètica de cada unitat de confort (calefacció, refrigeració, etc.) s’obté així: demanda energètica de la unitat de confort en Kilowatts hora x nombre de metres quadrats de l’habitatge = nombre de Kilowatts hora, cada any.

El resultat és la primera dada de la fórmula.

La segona passa: conèixer les dades tècniques de l’aparell d’aerotèrmia 

Necessites saber quin equip et sembla més adient per a la teva llar. Per això et recomanem que contactis amb una empresa especialitzada en renovables, que sigui de confiança: els seus professionals podran assessorar-te sobre diversos sistemes aerotèrmics i les seves prestacions.

Ells t’indicaran on trobar l’etiqueta tècnica que t’interessa: l’SCOP (índex de rendibilitat estacional, en anglès) de l’equip aerotèrmic.

Si té un índex de 4,8 és que compta amb una eficiència mitjana, alta.

Aquest coeficient és la segona dada de la fórmula.

Tercera i última: cal que coneguis el preu per Kilowatt hora que estàs pagant

Per bé que aquesta dada va fluctuant, cal que tinguis una orientació sobre el preu que té el Kilowatt hora. Per tant, mira de consultar la teva factura més actualitzada o bé truca a la companyia que et subministra l’energia. Necessites saber el preu d’un Kilowatt hora.

Aquesta és la tercera dada de la fórmula.

Com pots calcular el consum elèctric de l’aerotèrmia?

Ara ja tens totes les dades que necessites per fer el càlcul del consum elèctric de l’aerotèrmia per cada unitat de confort: calefacció, refrigeració, etc. Per tant, podràs aplicar la fórmula, que és la que següent:

El consum elèctric de l’aerotèrmia es calcula com segueix:

  1. Es divideix la demanda d’energia d’una unitat de confort per l’SCOP 
  2. El resultat es multiplica pel preu del Kilowatt hora

Un cop has fet aquesta operació, obtindràs la despesa d’una unitat de confort específica (calefacció, refrigeració, etc.) expressada en euros i calculada per tot l’any.

Aquesta informació et servirà per comparar els diners que hauries de pagar amb l’aerotèrmia, amb els diners que pagues ara

A la nostra empresa et podem calcular el consum elèctric de l’equip d’aerotèrmia que més t’interessi. Som Grau Sistemes Tèrmics, especialistes en aerotèrmia i altres renovables.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt