Com triar un termo elèctric?

Triar un termo elèctric per a la teva llar pot ser una tasca ben senzilla si segueixes aquests consells que hem recopilat per a tu. Aquest equip tèrmic ha de tenir determinades característiques perquè compleixi la seva funció; cal que facis atenció a la seva mida, a la seva potència i també a la seva eficiència energètica. D’altra banda, has de saber que cada habitatge pot necessitar un aparell d’unes determinades prestacions.

Disposar d’aigua calenta sanitària (ACS) gràcies a un termo elèctric és molt habitual, donat que és un sistema tèrmic fàcilment instal·lable i també força econòmic. Per tant, si et trobes en el moment de triar un per a la teva llar, segueix aquests tips; així podràs tenir l’aparell perfecte per ales teves necessitats.

Abans de res, quines necessitats cobrirà un termo elèctric? 

Efectivament, perquè això és sinònim indiscutible d’estalvi. Obtindràs importants beneficis, per la via de la informació i el control del consum energètic. És rellevant que puguis aprendre a fer-ho amb tots els equips tèrmics i que ho posis en pràctica; les normatives i l’actitud de la societat caminen ràpidament cap a aquesta realitat. En aquest sentit, un cop instal·lat, els avenços tecnològics com la domòtica t’ajudaran a poder treure’n profit.

Conèixer la potència contractada del teu habitatge 

Si és el primer termo elèctric que fas instal·lar a casa, has de confirmar que la potència elèctrica que tens contractada, sigui suficient per incorporar un nou aparell elèctric. En cas contrari, pot passar que l’interruptor general de control de sobrecàrrega elèctrica, salti sovintejadament.

La capacitat del termo elèctric  

Una dada rellevant a tenir en consideració: l’aigua calenta que necessites, si més no, la mitjana de consum per cada dia. Aquesta dada és de 28 litres per persona, amb variacions en funció del nombre d’habitacions. Al CTE (Codi Tècnic de l’Edificació, Document Bàsic HE) trobaràs tota la informació per calcular-ho. Aquí tens l’enllaç, pàgina cinquanta, annex F.

Un cop tinguis aquesta dada, podràs determinar quina capacitat ha de tenirel teu termo elèctric; el mercat ofereix diferents mides, com veuràs a continuació.

La capacitat del termo elèctric i la seva mida 

Existeixen al mercat diferents capacitats i també dissenys diversos; és qüestió de considerar aquell aparell que s’adapti a les teves necessitats. La quantitat de litres va des de cinquanta litres, que seria per una sola persona, fins a superar els dos-cents cinquanta litres d’ACS. Si has fet correctament l’estudi anterior, sobre el que necessites, podràs triar-ne el més adequat. També és interessant que tinguis present el tema de l’estalvi i la sostenibilitat.

Els termos elèctrics d’alta eficiència energètica 

Les exigències de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible i els avenços tecnològics ens animen a tots a col·locar a la llar un aparell eficient i estalviador d’energia: els termos actuals incorporen termòstats, aïllaments o connectivitat per a sistemes domòtics, que ajuden a ser molt eficients. En aquest sentit, una empresa especialitzada en productes i serveis tèrmics et podrà assessorar a la perfecció.

Vine a visitar-nos a les nostres instal·lacions ubicades a Olot. També pots entrar a Grau Sistemes Tèrmics on trobaràs tota la informació sobre nosaltres. T’ajudarem a triar el termoelèctric perfecte per a les teves necessitats.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt