Eficiència energètica en edificis | Com millorar-la? 

L’eficiència energètica en edificis és una de les prioritats a l’hora de complir amb els compromisos de sostenibilitat que hem adquirit com a ciutadans europeus. L’Agenda 2030 acordada per Nacions Unides i que fa seva la UE, així ho ha establert. Toca, per tant, que tots nosaltres preguem consciència, per què és clau pel planeta.

En aquest sentit, des de la nostra posició podem fer grans coses per millorar l’eficiència energètica de la llar, o dels edificis on vivim. Per això hem volgut fer aquest article interessant sobre les millores que podràs realitzar per contribuir al canvi en el teu entorn.

La informació pot ser la teva gran aliada 

Per bé que ja saps moltes coses sobre les actituds responsables d’estalvi energètic, nosaltres volem aportar una informació complementària que creiem important: L’agenda 2030, que ja hem citat abans.

T’afecta directament i són normatives d’obligat compliment; alhora dona suport a totes les iniciatives en l’àmbit personal, municipal i de país, especialment en l’àmbit dels ajuts econòmics.

Les alternatives a les energies brutes: energies renovables  

Efectivament, les renovables han vingut per quedar-se i és l’opció que garanteix sistemes de generació d’una energia neta, verda i no contaminant:

  • Són més respectuoses amb el medi ambient 
  • Són molt més pràctiques i funcionals 
  • Els sistemes renovables incorporen els últims avenços tecnològics 
  • Generen un gran estalvi energètic gràcies a la informació que ens facilita la connectivitat (adaptables a sistemes domòtics) 

Plaques solars fotovoltaiques 

Els sistemes tèrmics com les plaques solars fotovoltaiques són una de les opcions més instal·lades als edificis i també als habitatges unifamiliars, negocis o altres construccions. Generen energia suficient per cobrir una part molt considerable de la despesa energètica d’un edifici amb habitatges residencials. D’altra banda, també poden instal·lar-se bateries que acumulin l’excedent o bé vendre aquesta electricitat a la companyia proveïdora.

Aerotèrmia per obtenir aigua calenta sanitària 

L’aerotèrmia es presenta com una solució ideal per proporcionar aigua calenta sanitària (ACS) i calefacció a les edificacions. És un dels sistemes més nets, sostenibles i eficients, donat que aprofita la temperatura ambient dels espais exteriors. La seva tecnologia està preparada per oferir molt bones prestacions i també estalvi: no oblidis mai que són dues realitats que van de la mà. Et suggerim aquest article sobre aerotèrmia.

Aparells dels habitatges que també contribueixen a l’eficiència i a l’estalvi 

Així, si et trobes vivint en un edifici antic, la nostra recomanació més fervorosa és que s’organitzi un pla d’estudi per millorar l’eficiència dels sistemes tèrmics de l’immoble. L’aïllament vell o molt escàs, les canonades en mal estat o els aparells com escalfadors d’aigua, estufes o termos elèctrics han de ser revisats. Per exemple, reemplaçant aquests aparells per equips més eficients i sostenibles, els teus veïns i tu aconseguireu uns avantatges molt importants:

  • Aquesta millora energètica es tradueix en estalvi immediat i confort en tots els apartaments 
  • L’edifici millorarà la seva eficiència, cosa que es demana a l’Agenda 2030; caminant en la bona direcció 
  • És molt interessant fer-ho ara: aconseguireu unes grans subvencions que poden cobrir més del 50 % de la inversió 

Ara és el moment de millorar l’eficiència energètica de la teva llar o edifici. Contacta amb nosaltres, som Grau Sistemes Tèrmics i experts en renovables. Els nostres professionals t’ajudaran en allò que necessitis.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt