Posar a punt la calefacció per l’arribada del fred

Vols posar a punt la calefacció de manera ràpida i segura? T’expliquem la millor manera de fer aquest primer manteniment de temporada, abans de l’arribada del fred. Així tindràs la garantia que la teva calefacció és segura, poc contaminant i estalviadora. Comencem!

Tal vegada has pensat quees tracta d’una tasca una mica feixuga. No t’amoïnis per això, perquè amb aquests tips tan fàcils d’aplicar, podràs posar a punt la calefacció en poc temps. També t’explicarem com fer una posada a punt bàsica en una calefacció renovable que fa servir el pèl·let com a font de combustió sostenible.

Posar a punt la calefacció de pèl·let 

Les calefaccions de pèl·let tenen un manteniment que consta de neteja i comprovació dels conductes de la combustió de la caldera i sortida de fums. No solen ser tan complexes com les revisions de les altres calderes convencionals; no existeix un subministrament d’energia fòssil connectada a una xarxa general. Recorda, però, que certes actuacions de manteniment les ha de fer l’empresa instal·ladora.

Neteja de la caldera de pèl·let 

La tasca consisteix a fer una primera neteja dels diferents elements de la caldera. Cal que segueixis les instruccions de lempresa especialitzada en renovables que va instal·lar l’equip. Ells poden explicar-te com es realitza una supervisió dels principals elements d’una caldera de pèl·let. Durant la instal·lació i les posteriors revisions t’hauran mostrat en quins paràmetres t’has de fixar per detectar possibles errors de funcionament. Els equips tèrmics renovables compten amb tecnologia avançada que faran molt fàcil.

Aquestes empreses solen fer un treball de manteniment més exhaustiu una vegada a l’any. Són els seus tècnics professionals els que poden emetre els certificats oficials d’acord amb la normativa vigent.

Manteniment del sistema de canonades d’aigua calenta sanitària (ACS) 

Aquest és l’altre aspecte principal que has de revisar a l’hora de posar a punt la teva calefacció. En el cas d’un sistema tèrmic renovable que s’hagi connectat al conjunt de canonades ACS, caldrà:

  • Purgar els radiadors de totes les habitacions 
  • Comprovar les juntes per assegurar-te que no hi ha fuites d’aigua 

La posada a punt d’una calefacció amb combustió fòssil 

En aquest cas ja veuràs que la revisió periòdica de manteniment sempre la fa l’empresa de sistemes tèrmics que va instal·lar la teva calefacció. Aquí és necessari una certificació oficial d’una empresa homologada; ells tenen la formació específica per fer revisions de calderes de gas o altres combustibles fòssils. Les tasques de manteniment, a banda d’aquestes revisions periòdiques són molt aconsellables abans d’iniciar la temporada d’hivern. Cal revisar la sortida de fums i el bon funcionament de la combustió com a tasques bàsiques.

La xarxa de canonades d’ACS i la seva revisió 

Les canonades que distribueixen l’aigua calenta cap als radiadors poden ser les mateixes en aquest equip tèrmic més renovable. La tasca a l’hora de posar apunt la calefacció i els radiadors, serà igual:

  • Purgar els radiadors per eliminar bombolles d’aigua 
  • Revisar juntes per detectar possibles fuites, especialment si la pressió de l’aigua és baixa 

Finalment, voldríem recomanar-te consultar amb l’empresa de manteniment de serveis tèrmics, sempre que tinguis dubtes o preguntes. Els seus professionals podran assessorar-te en tot moment i total garantia.

Estem a Olot i som especialistes en manteniment de serveis tèrmics i renovables. A Grau Sistemes Tèrmics t’ajudarem a posar a punt la calefacció per la temporada de fred que s’apropa.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt