Llums LED o baix consum: quin tipus de bombeta estalvia més energia?

Llums LED o baix consum: dues opcions per il·luminar espais, que ajuden a estalviar energia i diners. Però de les dues, quina és la més eficient? Has de conèixer la informació que et portem, per poder triar una il·luminació o bé l’altra. Ja veuràs com, un cop llegit aquest article sabràs tot el que cal, per trobar els llums més adients i sostenibles.

Per poder decidir quines són les més interessants per a tu, si les llums LED o baix consum, has de saber-ne les característiques de cada tipus de bombeta o sistema d’il·luminació.

Funcionen de manera semblant les llums LED o baix consum? 

Si bé és cert que les dues bombetes tenen la mateixa manera de col·locar-se i funcionar, el material de fabricació de les llums LEDS és més resistent. Això impedeix que caiguin a terra i es trenquin, cosa que no passa amb les bombetes de baix consum, molt més fràgils.

D’altra banda, l’escalfor que envien a l’ambient és molt més alta en el cas. de les bombetes de baix consum, un 30%. En canvi, els LEDS irradien a l’ambient aproximadament un 3% d’escalfor.

Dades que afecten l’estalvi 

Així és i la despesa energètica és d’aquestes dades que cal que tinguis present; si et decideixes pels llums LED, el seu consum elèctric serà força menor que les bombetes de baix consum. Una altra dada: la vida de les bombetes de baix consum és cinc vegades més curta. Et preguntes, també, quins preus tenen aquestes bombetes? Doncs les de LEDS solen ser el doble de cares que les llums de baix consum.

Proporcionar una il·luminació personalitzada a cada espai ajuda a estalviar 

La nostra recomanació per estalviar amb llums LED o baix consum, es basa en dues qüestions molt fàcils de dur a terme que t’explicarem breument. Si… Tal vegada hagis de fer una mica de feina per inventariar consums, funcionalitats o nivells d’il·luminació, però compensa.

Primera tasca: inventari de bombetes la seva ubicació i l’ús d’aquell espai

Per exemple, la cuina de casa teva. És molt possible que necessiti una molt bona il·luminació, ben blanca i potent, com a prioritat: seria una bona elecció col·locar bombetes de baix consum, tenint present que seran més econòmiques, però més fràgils i menys duradores. En canvi, les habitacions demanen punts de llums poc intensos i, per tant, els LEDS són ideals. Per això, cal que siguis conscient que aquest gran estalvi en zones de descans, té com a contrapartida una il·luminació una mica menys potent.

Segona tasca: instal·lar un sistema domòtic a casa  

És una proposta interessant optar per un sistema de domòtica que controli i optimitzi tota la il·luminació de casa teva. Aquesta tecnologia es demostra realment eficaç per aconseguir estalvis energètics. Podràs programar les hores de funcionament de totes les làmpades. Aquests sistemes registren les dades, la qual cosa permet una optimització de la llum artificial i en conseqüència, un gran estalvi.

Grau Sistemes Tèrmics, tenim tot el que necessites per implementar un control domòtic amb llums LED obaix consum. T’oferim estalvi i l’eficiència energètica en un sol gest. No esperis més i visita’ns!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt