Per què fer un manteniment de la calefacció abans de l’hivern?

Realitzar un manteniment de la calefacció abans que arribi l’hivern és quelcom que ens ajudarà a garantir el bon estat i funcionament de l’aparell. Fer aquesta revisió abans de l’hivern ens permetrà estar a punt per a quan arribin els mesos més freds.

Motius pels quals és recomanable fer un manteniment de la calefacció de manera freqüent

Cal realitzar revisions i un manteniment constant tant pel que fa als aparells de calefacció com els d’aire condicionat. Això no només ens permetrà assegurar-nos que els aparells en qüestió es troben en les millors condicions possibles, sinó que també permetrà, a llarg termini, evitar possibles avaries. Aquestes són els principals avantatges de realitzar un manteniment de la calefacció abans que arribi l’hivern:

  • L’aparell resulta molt més eficaç durant molt més temps. Realitzar el manteniment adequat, i amb la freqüència recomanada, ens permetrà avaluar si l’estat de l’aparell de calefacció és l’indicat. Consegüentment, realitzar revisions de tant en tant ajudarà a que l’aparell funcioni durant molt més temps.
  • Prevenció d’avaries. De la mateixa manera que fer un manteniment de la calefacció ens ajudarà a revisar el seu estat, també ens permetrà detectar possibles avaries, i reparar-les abans que aquestes empitjorin. Solucionar aquests possibles problemes abans que arribi l’hivern ens permetrà tenir la calefacció a punt per quan arribi el fred.
  • Fer un manteniment de la calefacció resulta més higiènic. Per altra banda, part d’un manteniment eficaç i complet inclou una neteja de l’aparell i els seus diversos components. Es tracta de quelcom especialment important, ja que una bona neteja no només contribuirà a un millor funcionament, sinó que a més resulta molt més beneficiós per la nostra salut.
  • Una possible reducció de despeses. Realitzar un manteniment preventiu de la calefacció abans de l’hivern també ens permetrà tenir un millor control del consum energètic que l’aparell suposa. A més, realitzar un manteniment suposarà un important estalvi de despeses perquè ens permetrà identificar possibles problemes que en el futur podrien esdevenir avaries.

Altres aspectes a tenir en compte per realitzar un manteniment de la calefacció adequat

El manteniment de la calefacció ha de ser realitzat per un professional. Malgrat això, hi ha altres aspectes que nosaltres mateixos hem de tenir en compte per tal de garantir el bon estat i funcionament de la calefacció:

  • Cal assegurar-se que la caldera està connectada correctament. És recomanable contactar amb un professional per tal que revisi si la caldera està ben connectada. Això és imprescindible abans d’engegar-la i que aquesta estigui en funcionament durant varies hores.
  • Assegurar-se que la pressió de la caldera és l’adequada. Qualsevol caldera té un indicador que mostrarà la pressió d’aquesta. En cas que la pressió no sigui la correcta, caldrà corregir-ho.
  • És recomanable fixar una temperatura adequada. Escollir una temperatura molt alta durant els mesos més freds no és el més adequat. A més, això podria suposar una molt major despesa.
  • Cal comprovar que tots els radiadors funcionen correctament. És important revisar-los abans que arribi l’hivern, i comprovar el seu funcionament de manera freqüent al llarg dels mesos més freds.

Un manteniment de la calefacció adequat ens ajudarà a estalviar en molts aspectes. A més, d’aquesta manera, estarem preparats per quan arribi el fred!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt