Els 5 errors més freqüents al fer servir l’aire condicionat

Quan fem servir l’aire condicionat, sovint cometem certs errors sense adonar-nos. Això fa que l’aparell d’aire condicionat consumeixi més energia de la necessària i, per tant, pot suposar un augment de les nostres factures. Avui parlarem dels errors més freqüents en utilitzar l’aire condicionat.

Baixar la temperatura més del compte

Aquest és un dels errors més habituals en engegar l’aparell d’aire condicionat. Sovint, durant l’estiu, tendim a baixar la temperatura més del compte. Això no és recomanable; a més de suposar una despesa extra, també pot resultar perjudicial per la nostra salut, debut als grans canvis de temperatura en els diferents espais de casa nostra.

És recomanable optar per una temperatura fresca, però no més baixa del compte. La temperatura més recomanable és de 25 graus.

No dur a terme la neteja i manteniment adequats

És important recordar que cal netejar els filtres de l’aire condicionat de manera freqüent, especialment en èpoques en què utilitzem l’aparell a diari. En cas contrari, l’eficàcia de l’aparell podria disminuir.

Per altra banda, també cal realitzar el manteniment recomanat en cada cas. És recomanable contractar aquest servei abans que comenci la temporada d’estiu. D’aquesta manera, ens assegurarem que l’aparell es troba en les millors condicions i que resultarà eficaç.

No apagar l’aire condicionat al marxar d’una habitació

Un altre error habitual és oblidar-se d’apagar l’aparell d’aire condicionat quan marxem d’una habitació. També hi ha casos en què optem per deixar-lo encès per tal que aquell espai es mantingui fresc. Això no és recomanable. Malgrat això, en cas de tractar-se de zones molt caloroses, i voler optar per deixar l’aparell encès, serà recomanable mantenir l’espai en qüestió a una temperatura agradable, però no massa freda.

No protegir les habitacions de la calor

Per tal d’assegurar l’eficàcia de l’aire condicionat, cal disminuir al màxim l’entrada de la calor a les diferents habitacions. Per exemple, caldrà que tanquem totes les portes o finestres, per tal d’assegurar-nos que la temperatura es manté fresca. També és recomanable instal·lar persianes o cortines, ja que hi ha moments del dia en què la llum solar suposa una important font de calor.

També haurem d’escollir el lloc adequat on instal·lar l’aparell d’aire condicionat. Aquest resultarà molt més eficaç si no es troba a prop de cap font de calor.

No programar l’aparell

Actualment, la majoria d’aparells d’aire condicionat poden ser programats. Hi ha èpoques de l’any en què això és molt recomanable per tal que l’aparell s’engegui o s’apagui a una hora concreta. Es tracta de quelcom que no sempre fem, però que pot resultar molt beneficiós. També podrem escollir quina és la temperatura més adequada.

També podrem utilitzar la funció “sleep” que ens permetrà programar l’aparell per tal que aquest s’apagui durant la nit. En cas de voler mantenir l’aire condicionat encès, ès molt important assegurar-se que durant la nit la temperatura no és massa baixa.Aquests són alguns dels errors més habituals en utilitzar l’aire condicionat, però són molt fàcils d’evitar. Evitar aquests errors ens ajudarà a estalviar i, a més, resultarà beneficiós per la nostra salut.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt