La formació en fred industrial en la instal·lació d’amoníac i CO2

La formació en fred industrial és un dels requisits per tal de poder realitzar diversos tipus d’instal·lacions amb amoníac o amb CO2. A continuació t’expliquem en què consisteixen aquest tipus d’instal·lacions, i per què és tan important la formació en fred industrial.

Fred industrial: Què és?

El fred industrial engloba el disseny, instal·lació i manteniment de tot un conjunt de tecnologies o aparells que tenen com a objectiu conservar o mantenir productes a una temperatura concreta, la qual serà inferior a la temperatura ambient.

Els sistemes o instal·lacions de refrigeració amb amoníac o amb CO2 són cada vegada més habituals. Això es deu al fet que ambdues opcions suposen diversos avantatges respecte altres gasos. Malgrat això, l’amoníac i el CO2 poden suposar certs riscos durant les seves instal·lacions. És per això que la formació en fred industrial és tan important. Un professional serà capaç no només de realitzar les instal·lacions, sinó també de realitzar-ne el manteniment més adequat i eficaç. També, en cas que fos necessari, estaria qualificat realitzar qualsevol tipus de reparació necessària.

La formació en fred industrial proporciona el coneixement i les tècniques adequades per poder realitzar instal·lacions d’amoníac i CO2 de forma segura: el curs té com a objectiu proporcionar als participants les habilitats d’instal·lar, regular i mantenir els diversos tipus de màquines refrigeradores. A més, el curs també proporcionarà informació sobre la regulació d’aquest tipus de maquinària; els possibles riscos que la instal·lació pot suposar; i com evitar-los, en cas que fos necessari.

Formació en fred industrial: Per què és tan important?

L’alta importància del fred industrial requereix professionals i experts amb la formació requerida per tal de realitzar aquests tipus d’instal·lacions. Es poden realitzar diversos tipus de curs, des de cursos bàsics fins cursos més complets o avançats.

La formació en fred industrial és molt important. En el cas d’una instal·lació incorrecta o un manteniment inadequat, podrien donar-se importants riscos. Per aquest motiu, un curs de formació en fred industrial proporciona coneixements sobre els diversos elements o maquinària necessària per a realitzar la instal·lació. Els participants també coneixeran les diverses funcions dels diversos elements de la instal·lació, i com han de ser tractats.

Els cursos de formació en fred industrial també inclouen formació pel que fa a l’ús i les funcions del CO2 i l’amoníac en aquest tipus d’instal·lacions. Aquest és un altre dels motius pels quals la formació en fred industrial és tan important. Es tracta de gasos que suposen molts avantatges en el sector del fred industrial. Malgrat això, cal tenir en compte que també poden suposar certs riscos. Per tant, és imprescindible que aquest tipus d’instal·lacions siguin realitzades per professionals especialitzats i amb experiència. D’aquesta manera, la instal·lació resultarà molt més segura i, a més, molt més respectuosa amb el medi ambient.

L’amoníac i el CO2 suposen certs beneficis en comparació a altres gasos utilitzats prèviament en el fred industrial. És per aquest motiu que comptar amb la formació en fred industrial adequada té tanta importància, ja que permetrà realitzar aquest tipus d’instal·lacions amb seguretat i eficàcia.

Si estàs interessat a formar-te, aquí tens més informació de la Generalitat de Catalunya: Clic aquí

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt