Generador d’aire calent | Quan és la millor opció?

Un generador d’aire calent és un dels sistemes tèrmics que ofereix el mercat per climatitzar grans espais. Aquest equip fa servir el gas com a combustible, però permet ser totalment sostenible perquè pot funcionar amb energies renovables. Descobreix-ne les característiques en aquest interessant post.

Efectivament, un generador d’aire calent permet proporcionar una climatització de confort i eficient a indústries o negocis.

Es tracta d’un sistema tèrmic ideal per cobrir les necessitats de grans superfícies: un local, una nau industrial, un edifici en construcció, etc.

Els generadors d’aire calent també són una excel·lent opció en el sector agroalimentari i ramader: granges, hivernacles, cooperatives agràries, etc. Sovint aquestes instal·lacions es troben en entorns rurals i les xarxes de subministrament d’energia no arriben. Si és el teu cas, el mercat ofereix una interessant combinació de renovables amb aquests sistemes de calefacció.

Característiques i manteniment

Són mòduls compactes que estan formats per una llar on es produeix la combustió per generar l’energia calorífica: pot ser gas, gasoil o una opció més ecològica com és la biomassa. Els fabricants de les diferents marques ofereixen, d’altra banda, aparells que funcionen amb energia elèctrica. En aquest cas els equips poden arribar als vint-i-dos quilowatts de potència tèrmica o més.

Aquests generadors també incorporen un intercanviador tèrmic on l’aire que entra s’escalfa a mesura que va passant pel seu circuit.

Un altre element important en la seva estructura és un potent ventilador que té com a funció transferir l’aire calent a l’espai; a la vegada propicia la circulació de l’aire que es troba dins l’intercanviador de calor.

Els generadors d’aire calent poden ser transportats i tenen un baix manteniment

Cal que tinguis present que alguns models són transportables i això és un dels avantatges d’aquests equips de calefacció; en edificacions on hi ha reformes, aquesta característica és molt funcional. L’altre gran avantatge d’aquests equips és el seu baix cost d’instal·lació; en molts casos, tan sols es necessita una sortida pels fums de la combustió. Pel que fa al manteniment, és igualment econòmic per la mínima estructura de canonades i la senzillesa del seu funcionament.

Comença la teva transició energètica instal·lant un generador d’aire calent

Busca l’assessorament d’una empresa especialitzada en sistemes tèrmics que t’ajudi a calcular la potència calorífica que necessita el teu negoci. Aquesta empresa de confiança et podrà recomanar, també, les nombroses opcions d’energia renovable que pots utilitzar amb aquests aparells.

Has de saber que tant la Unió Europea com l’Organització de les Nacions Unides estan molt compromeses amb la transició energètica. Això significa que ja hi ha una major exigència a l’hora d’instal·lar sistemes industrials que necessiten energia pel seu funcionament. En aquest sentit totes les administracions ofereixen ajuts perquè les empreses facin el canvi a les energies netes.

Si estàs pensant en una nova calefacció pel teu negoci, ara és el moment de fer el pas i preparar-te per un futur més sostenible. Recorda que molts generadors d’aire calent poden funcionar, com explicàvem, amb energies renovables.

Contacta amb nosaltres. A Grau Sistemes Tèrmics tenim l’assessorament que busques per instal·lar el teu generador d’aire calent.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt