Energia solar fotovoltaica i els seus beneficis tant per nosaltres com pel planeta

Beneficis, grans avantatges i sostenibilitat pel nostre planeta. Tots aquests conceptes són sinònims del consum d’energia solar, una opció respectuosa amb el medi ambient que es consolida al nostre territori. Puja al tren de les renovables de la mà de l’energia solar fotovoltaica.

L’energia solar fotovoltaica

El canvi climàtic és una realitat que ja molt pocs s’atreveixen a negar. Les energies renovables són el camí a seguir; el nostre planeta s’ho val i, sense fer aquest pas, les societats de tot el món tindrem un futur complicat.

Si, com es demostra cada dia que passa, opcions com l’energia solar fotovoltaica aporten tants beneficis, queda ben clar que les fonts d’energia sostenible representen la solució. Fes-ho possible ara, sense més excuses.

Inversió intel·ligent

Tal vegada, una de les qüestions que et frena a l’hora de fer el canvi a les energies renovables sigui la inversió que has de realitzar. Ben al contrari, seria una decisió equivocada si d’aquí a un temps fas una despesa important per renovar els teus sistemes tèrmics, calefacció, climatització, etc. i no et passes a les sostenibles. Això esdevindria una despesa penalitzadora sense remei.

Per què? Doncs perquè instal·lar equips tradicionals i consumir energies contaminants serà, en un futur no molt llunyà, objecte de fortes restriccions i taxes per part de molts governs. L’enduriment de la normativa per frenar el consum d’energies brutes ha arribat per quedar-se.

Però pel que fa a les energies sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, la tendència ara de les diferents institucions és fomentar-les amb subvencions i ajudes. És el moment d’aprofitar-ho.

Ràpida amortització

La quantitat de diners que inverteixis per renovar el model energètic a casa teva o al teu negoci podrà amortitzar-se des de la primera factura, doncs l’estalvi en la teva despesa d’electricitat pot arribar a ser considerable. Tot dependrà de la capacitat de generació d’electricitat de l’equip que vulguis instal·lar, així com de la demanda d’energia requerida pel teu habitatge o la teva activitat.

L’altra opció que et permetrà recuperar la inversió és la instal·lació d’un equip d’autoconsum fotovoltaic; ben connectat a la xarxa elèctrica general, podràs vendre el teu excedent energètic. No només això: l’última normativa aprovada a l’estat espanyol pel que fa a aquesta matèria (llei 15/2018) elimina els impostos que havien gravat aquests projectes d’energia fotovoltaica, de la llei anterior.

Manteniment del equips d’energia solar

El baix manteniment de les plaques representa un altre dels avantatges d’instal·lar aquest sistema d’energia solar fotovoltaica. De fet, les plaques acostumen a tenir una vida útil de vint-i-cinc anys, i les garanties d’aquestes instal·lacions poden arribar als dotze anys. Hauràs de passar una revisió anual establerta per la legislació vigent, a més de fer-ne un ús d’acord amb les recomanacions de l’empresa de sistemes tèrmics que hagi dut a terme el teu projecte. D’aquesta manera, evitaràs l’aparició d’avaries.Emissions zero contaminants

Passar de contaminar molt amb un consum constant de combustibles fòssils, per exemple, a no contaminar gens. Aquest és, sens dubte, un dels principals beneficis.

Posa’t en contacte amb nosaltres. A Grau Sistemes Tèrmics t’espera el teu projecte d’energia solar fotovoltaica.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt